Boc a plantat arbori într-un parc din Cluj, în cadrul programului Capitală Europeană a Tineretului - FOTO

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a plantat, sâmbătă, mai mulţi arbori într-un parc din municipiu, el scoţând mai întâi cu un târnăcop pietrele din gropile săpate, în cadrul unei acţiuni care s-a desfăşurat în programul Capitală Europeană a Tineretului 2015.

216 afișări
Imaginea articolului Boc a plantat arbori într-un parc din Cluj, în cadrul programului Capitală Europeană a Tineretului - FOTO

Boc a plantat arbori într-un parc din Cluj, în cadrul programului Capitală Europeană a Tineretului - FOTO

Emil Boc a participat, sâmbătă, în parcul din zona Între Lacuri din Cluj-Napoca, la o acţiune de plantare de arbori şi arbuşti, alături de locuitori ai zonei şi de reprezentanţi ai echipei care se ocupă de implementarea programului Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Astfel, îmbrăcat într-o ţinută lejeră, Emil Boc s-a apucat de plantat arbori, nu înainte de a scoate, cu un târnăcop, pietrele dintr-o groapă care era deja săpată.

"Piatra nu este bună, trebuie scoasă, adu târnăcopul. Ţine tulpina, să vedem dacă îmi mai amintesc regulile de plantare. Punem pământ pe lângă rădăcină, pământ mai măcinat, îl călcăm să nu fie aer, apoi îl udăm să crească", i-a spus Boc unuia dintre organizatori.

El a pus cu un hârleţ, la rădăcina arborilor, pâmânt dintr-o roabă, iar apoi a turnat apă cu o găleată.

După ce a plantat astfel mai mulţi arbori, el a făcut apel la locuitorii zonei să vină şi ei să planteze, pentru că ei şi copiii lor vor fi beneficiarii parcului.

"Am întâmpinat venirea primăverii cu o acţiune specifică, de plantare de arbori, în parcul din zona Între Lacuri din municipiul Cluj-Napoca, unde, pe o suprafaţă de 60 de hectare, Primăria vrea să amenajeze un parc de mari dimensiuni care va însemna un plămân verde al oraşului. A fost mai simplu să plantez pentru că am deja experienţă şi mă pregătesc pentru acţiunile care vor avea loc în perioada următoare, de plantat în pădurea de pe Bulevardul Muncii", a spus Boc.

În cadrul acţiunii au fost plantaţi peste 500 de arbori şi arbuşti, din specii precum sălcii, arini, mesteceni, magnolii şi cireşi japonezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici