Boc avertizează membrii CNSU că vor fi demişi dacă lipsesc la şedinţe

Membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care nu se prezintă la şedinţe vor fi imediat demişi şi înlocuiţi din componenţa structurii, fără să fie acceptate scuze şi acte de indisciplină, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

28 afișări
Imaginea articolului Boc avertizează membrii CNSU că vor fi demişi dacă lipsesc la şedinţe

Boc avertizează membrii CNSU că vor fi demişi dacă lipsesc la şedinţe (Imagine: Mediafax Foto)

El a participat la reuniunea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocată de vicepremierul Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor, pentru a verifica modul în care au fost îndeplinite măsurile prevăzute în caz de pandemie.

La finalul discuţiilor, şeful Guvernului a precizat că a atras atenţia, "acolo unde este cazul", că nu vor fi acceptate acte de indisciplină şi scuze din partea membrilor Comitetului care lipsesc de la şedinţe, arătând că au fost înregistrate una sau două situaţii în care titularii posturilor din cadrul acestei structuri nu s-au prezentat la reuniune, motivând că sunt plecaţi în teritoriu.

"Nu există justificare să nu te prezinţi la şedinţele Comitetului decât cu excepţia cazurilor când eşti plecat tocmai pentru a rezolva problemele urgente. Comitetul trebuie să asigure funcţionarea statului în cele mai dificile situaţii", a spus Boc.

El a arătat că nu poate accepta ca titluarii posturilor de membri ai Comitetului să fie înlocuiţi de alte persoane la şedinţe, deoarece aceasta nu asigură o coerenţă a acţiunilor Guvernului.

"Indiferent unde eşti în ţară, în momentul când eşti chemat să participi la reuniunea extraordinară a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, te urci în prima maşină, în primul avion şi ajungi la ora 9. Asemenea scuze (pentru lipsa de la şedinţă-n.r.) eu nu accept şi nici nu accept conducere prin persoane interpuse, pentru că dacă o persoană vine azi, mâine vine înlocuitorul, a treia zi vine înlocuitorul înlocuitorului şi nu există coerenţă într-o asemenea acţiune a Guvernului. Împreună cu vicepremierul, am dat avertismentul final că, de aici înainte, niciun fel de înlocuire nu e permisă", a spus Boc.

Întrebat de presă cine a lipsit de la reuniunea de vineri a CNSU şi a determinat un asemenea avertisment, şeful Guvernului a arătat că este vorba de doi secretari de stat, pe care nu a dorit să îi nominalizeze. El a asigurat însă că avertismentul de demitere este unul serios, dacă situaţia se va repeta.

"Pleacă cel care nu este în stare să facă parte dintr-un asemenea comitet. Ai responsabilităţi mai mari faţă de alţi funcţionari publici care exercită atribuţii de stat, dacă nu eşti în stare, pleci acasă şi vin alţii care sunt în măsură să facă faţă unei asemenea provocări", a adăugat Boc.

Premierul a asigurat totodată că autorităţile sunt pregătite şi ştiu ce să facă în cazul unei epidemii de gripă, arătând că viaţa trebuie să continue în mod normal, cu măsuri de prevenţie inclusiv din partea populaţiei.

Guvernul a aprobat planurile sectoriale de acţiune în domeniu, iar în şedinţa de săptămâna viitoare va fi adoptat planul integral pentru toate instituţiile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a ridicat, joi, nivelul de alertă la 6 în cazul epidemiei de gripă AH1N1, ceea ce semnifică existenţa unei pandemii, a anunţat Guvernul suedez.

În România, până în prezent au fost confirmate 11 cazuri de infectare cu gripă AH1N1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici