Boc cere o campanie mai agresivă pentru informarea patronilor despre avantajele încadrării şomerilor

Premierul şi ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, a declarat, vineri, că a dispus "o campanie mult mai agresivă" de informare a mediului de afaceri cu privire la facilităţile oferite pentru angajarea şomerilor, chiar dacă numărul acestora este în scădere.

116 afișări
Imaginea articolului Boc cere o campanie mai agresivă pentru informarea patronilor despre avantajele încadrării şomerilor

Boc cere o campanie mai agresivă pentru informarea patronilor despre avantajele încadrării şomerilor (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Boc a afirmat că şi în domeniul şomajului "semnele bune" arată ieşirea din recesiune, lucru confirmat de numărul de şomeri în scădere.

"Aici, la minister, avem un mini-Guvern, în fapt, pentru că sunt foarte multe domenii, şi putem să vă spunem că în acest moment, încet, dar sigur, se consolidează acest drum al ieşirii din recesiune", a afirmat Boc, vineri, într-o conferinţă de presă la Ministerul Muncii.

Premierul a spus că în luna aprilie rata şomajului a fost de 5,4 la sută, fiind înregistrati 493.438 de şomeri, iar la mijlocul lunii mai rata şomajului scăzuse la 5,25 la sută, numărul persoanelor fără un loc de muncă ajungând la 478.666.

"Cu alte cuvinte, şi aici se observă tendinţa de scădere a numărului de şomeri. Mai avem încă până ajungem la 4,4 la sută, cât aveam în 2008, dar suntem pe drumul cel bun. Ceea ce am dispus astăzi este o campanie mult mai agresivă de informare a mediului de afaceri cu privire la facilităţile oferite de Ministerul Muncii pentru firmele care angajează şomerii de peste 45 de ani sau întreţinători de familie", a mai spus Emil Boc.

Premierul a aminiti că angajatorii care încadrează în muncă şomerii trecuţi de 45 de ani sau întreţinători de familie pot beneficia de o subvenţie de 500 de lei, care se acordă pentru o
perioadă de un an.

"Deocamdată avem în buget banii necesari. Dacă va fi nevoie, la rectificarea bugetară vom suplimenta acest fond", a adăugat Boc.

Totodată, agenţii economici care angajează persoane care mai au trei ani până la ieşirea la pensie pot primi lunar o subvenţie de 500 de lei.

Premierul a amintit că şi în cazul angajării absolvenţilor se pot acorda subvenţii de către Ministerul Muncii. Astfel, pentru încadrarea în muncă a unui absolvent de studii superioare, subvenţia lunară este de 750 de lei, pentru absolvenţii de studii liceale sau postliceale ajutorul de la stat este de 600 de lei iar pentru cei care au finalizat studiile gimnaziale de 500 de lei.

Şi în cazul angajării unei persoane cu handicap subvenţia este tot de 500 de lei timp de un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici