Boc: CNH Petroşani va primi 136 milioane de lei subvenţie pentru minerit

Compania Naţională a Huilei Petroşani va primi 136 de milioane de lei subvenţie pentru continuarea activităţii de minerit, sumă care va fi alocată la rectificarea bugetară, a anunţat, marţi, premierul Emil Boc, aflat în vizită în judeţul Hunedoara.

150 afișări
Imaginea articolului Boc: CNH Petroşani va primi 136 milioane de lei subvenţie pentru minerit

Boc: CNH Petroşani va primi 136 milioane de lei subvenţie pentru minerit (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"În şedinţa de Guvern în care vom aproba rectificarea bugetară, vom acorda 136 de milioane de lei pentru subvenţia la minerit. Asta înseamnă că imediat după ce se va face rectificarea şi după ce o să avem aprobarea Comisiei Europene aceşti bani ajung în Valea Jiului pentru a finanţa minele, potrivit programului agreat de Guvernul României", a declarat premierul Emil Boc.

CNH Petroşani se află într-un program de restructurare care prevede disponibilizarea a nouă sute de angajaţi, începând din luna septembrie, la plecarea din companie aceştia urmând să beneficieze de plăţi compensatorii.

CNH, deţinută integral de stat, are aproximativ 8.800 de angajaţi şi administrează minele de la Lonea, Petrila, Livezeni, Vulcan, Paroşeni, Lupeni şi Uricani.

Datoriile companiei către bugetele statului au urcat cu 10% anul trecut şi au ajuns la 4,13 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici