Boc: Condiţiile de licitaţie la deszăpeziri vor fi modificate, firmele să dispună de utilaje adecvate

Condiţiile impuse pentru atribuirea unui contract de deszăpezire vor fi modificate astfel încât la licitaţii să nu se poată prezenta decât firme care dispun de utilaje corespunzătoare unor astfel de intervenţii, potrivit premierului Emil Boc.

60 afișări
Imaginea articolului Boc: Condiţiile de licitaţie la deszăpeziri vor fi modificate, firmele să dispună de utilaje adecvate

Boc: Condiţiile de licitaţie la deszăpeziri vor fi modificate, firmele să dispună de utilaje adecvate

El a declarat din nou, marţi, că este nemulţumit de utilajele folosite la deszăpezirea unor tronsoane de drum importante şi a arătat că se va implica personal pentru ca actualul cadru legislativ care reglementează condiţiile de acces la licitaţii şi de atribuire a contractelor să fie mai exigent, ca o garanţie că firmele câştigătoare sunt dotate cu echipamente adecvate.

Şeful Guvernului a inspectat noaptea, neanunţat, Autostrada Bucureşti-Constanţa şi drumul naţional Bucureşti-Giurgiu, arătând că este nemulţumit deoarece operaţiunile de deszăpezire sunt efectuate cu "tractoraşe" şi cerând firmelor să nu mai participe la licitaţii dacă nu pot onora tehnic contractele.

"Trebuie utilaje mai mari care să facă faţă la deszăpezire, nu tractoraşe cu care să te joci pe străzi lăturalnice prin oraş. Nu ai voie să participi la licitaţie dacă nu prezinţi înainte un standard minimal de utilaje care să facă faţă lucrăilor de deszăpezire, pe autostradă şi pe arterele mari. Ce am văzut pe autostradă m-a nemulţumit din perspectiva utilajelor găsite acolo. Mă aşteptam să găsesc, aşa cum am văzut în străinătate, utilaje mari, de capacitate maximă, care să poată face faţă la zăpadă de 20 de centimetri", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici