Boc: Nu am avut date legate de Mironescu, l-aş fi demis imediat pe Igaş dacă acesta ştia situaţia

Premierul Boc a susţinut că nu a avut informaţii privind un potenţial trecut infracţional al lui Laurenţiu Mironescu atunci când l-a numit secretar general la MAI şi că a mers "pe mâna" ministrului Igaş, pe care l-ar fi demis imediat dacă ar fi avut sentimentul că acesta ştia situaţia lui Mironescu.

218 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu am avut date legate de Mironescu, l-aş fi demis imediat pe Igaş dacă acesta ştia situaţia

Boc: Nu am avut date legate de Mironescu, l-aş fi demis imediat pe Igaş dacă acesta ştia situaţia (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Am mers pe principiul bunei-credinţe şi pe mâna ministrului atunci când l-am numit pe Mironescu în funcţia de secretar general. Nu am avut niciun fel de informaţii legate de Mironescu şi sunt convins că nici Igaş. Nu pot da circumstanţe de rea-credinţă, dacă aş fi avut sentimentul că Igaş cunoaştea situaţia, l-aş fi demis imediat pe ministru", a spus Boc miercuri seara, la postul B1 TV.

El a susţinut totodată că nu l-a cunoscut personal pe Mironescu, ci doar indirect, ştiindu-l din partid.

Procurorii DNA au reţinut 28 de persoane în cazul importurilor din Portul Constanţa, între care fostul secretar general MAI Laurenţiu Mironescu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu şi şefi ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, senatorul Mircea Banias având interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare.

Laurenţiu Mironescu a fost reţinut pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, precum şi pentru trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici