Boc: Programa şcolară va fi adaptată la specificul localităţii

Programa şcolară va fi adaptată în funcţie de specificul localităţii şi de meseriile solicitate pe piaţa muncii la nivel local, pentru a permite companiilor să recruteze mai uşor forţa de muncă în raport cu propriile necesităţi, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Programa şcolară va fi adaptată la specificul localităţii

Boc: Programa şcolară va fi adaptată la specificul localităţii

Primul-ministru a spus, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, că sistemul educaţional "lucrează într-o lume paralelă" faţă de nevoile pieţei, problemă existentă inclusiv la nivelul învăţământului preuniversitar.

"Sistemul de învăţământ şi piaţa muncii lucrează în două sisteme paralele, din nefericire. Sistemul de învăţământ lucrează într-un sistem paralel faţă de piaţa muncii, care are cu totul şi cu totul alte nevoi. Din nefericire, nu mai există o corelare între ceea ce pregătim la nivel local şi ceea ce are nevoie piaţa forţei de muncă de la nivel judeţean sau regional. Partea de curriculum pe care o fac elevii va fi însă adaptată la nevoile locale, asta înseamnă că în fiecare comunitate se va lăsa la dispoziţia şcolii, judeţului sau municipiului ca în programa de învăţământ să fie prevăzute ore speciale pentru meseriile, specialităţile care sunt dezvoltate acolo. Pe de altă parte, se va lăsa latitudinea la nivel local să-şi poată stabili cifra de şcolarizare în funcţie de ceea ce au nevoie cei de la nivel local", a spus şeful Guvernului.

Boc a arătat că aceste probleme se vor rezolva în urma procesului de descentralizare, care va include şi învăţământul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici