Boc spune că nu ştia că şeful DGIPI e anchetat

Premierul Emil Boc a declarat că nici el şi nici ministrul Internelor, Dan Nica, nu au ştiut că şeful Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Cornel Şerban, este anchetat de DNA şi că dacă ar fi avut astfel de informaţii, nu l-ar fi numit pe acesta la conducerea Direcţiei.

40 afișări
Imaginea articolului Boc spune că nu ştia că şeful DGIPI e anchetat

Boc spune că nu ştia că şeful DGIPI e anchetat (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu procedez în baza legii: sunt funcţii pentru care pot decide de unul singur nominalizarea unei persoane, sunt funcţii unde pot decide numai la propunerea ministrului de resort. În cazul de faţă, lege spune foarte clar că la propunerea ministrului de Interne, practic primul-ministru semnează decizia de numire în funcţie, lucru pe care l-am făcut în acel caz", a spus Boc, la Antena 3.

Întrebat dacă ştia că şeful DGIPI este anchetat de DNA şi urmărit de SRI, premierul a răspuns negativ.

"Nu aveam de unde să ştiu acest lucru şi nici ministrul Dan Nica nu a ştiut acest lucru în momentul în care a propus această nominalizare, pentru că dacă am fi ştiut, evident că nu am fi luat o asemenea decizie, mai ales că acesta fusese interimar cu multă vreme înainte de a fi nominalizat", a arătat Boc.

Atenţionat că ar fi putut afla astfel de informaţii dacă s-ar fi consultat cu preşedintele Traian Băsescu, Boc a răspuns că nu există o asemenea prevedere legală şi că nu ştie de ce se crede că preşedintele ar fi ştiut despre acest lucru.

Citeşte şi:

EXCLUSIV:Şerban şi Pitcovici ar fi încercat să intervină într-un dosar al rectorului de la Agronomie

Şeful DGIPI Cornel Şerban şi Petre Pitcovici, reţinuţi de procurorii DNA


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici