Bogdan Despescu spune că ar putea fi schimbat intervalul orar pentru bătrâni: „E important să analizăm”

  • Bogdan Despescu a anunţat că este posibil ca la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă să fie discutată aglomeraţia din pieţe
  • Comitetul ar putea avea în vedere să propună un alt interval orar pentru bătrâni
  • În prezent, persoanele de peste 65 de ani pot ieşi la cumpărături doar în intervalul orar 11-13
6556 afișări
Imaginea articolului Bogdan Despescu spune că ar putea fi schimbat intervalul orar pentru bătrâni:  „E important să analizăm”

Bogdan Despescu spune că ar putea fi schimbat intervalul orar pentru bătrâni: „E important să analizăm”

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a precizat că este posibil ca la nivelul Comitetului pentru Situaţii Speciale să fie discutată aglomeraţia formată în pieţe.
 
„Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens. Dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin ordonanţă militară. E important să analizăm inclusiv o măsură referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar. Chiar poate pentru a mări. În intervalul 11-13, multe persoane ies la cumpărături”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Despescu. 
 
Secretarul de stat în MAI a precizat că forţele de ordine au fost prezente azi la Obor, unde a fost aglomeraţie, şi au format coridoare pentru a fi respectată distanţarea socială. 
 
„Pentru pieţe am recomandat administratorilor pieţelor să organizeze intrarea prin distanţarea socială, iar cei care comercializează să fie echipaţi cu elemente de protecţie. (...) În piaţa din Bucureşti am văzut foarte mulţi la tarabă cu mască. Am văzut că şi la Obor erau foarte mulţi cetăţeni cu mască. Ceea ce înseamnă că mulţi au înţeles”, a mai spus Despescu. 
 
Pieţele sunt aglomerate în jurul orei 11, când persoanele de peste 65 de ani pot ieşi pentru cumpărături. Aceştia au la dispoziţie intervalul orar 11-13.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici