VIDEO Bolnavii de cancer stau la cozi uriaşe, în faţa Institutului Oncologic Cluj. Emanuel Ungureanu: În Institut există un focar de infecţie

  • Sute de persoane stau la coadă în faţa Institutului Oncologic din Cluj-Napoca
  • Acestea aşteaptă triajul epidemiologic şi testarea pentru coronavirus
  • Bolnavii nu reuşesc să respecte distanţarea socială
8551 afișări
Sute de persoane stau la coadă în faţa Institutului Oncologic din Cluj-Napoca în aşteptarea triajului epidemiologic şi a testului pentru coronavirus. Bolnavii nu reuşesc să respecte distanţarea socială.
 
Pacienţii oncologici sunt veniţi din mai multe judeţe şi îşi reiau tratamentele întrerupte pe durata stării de urgenţă, când nu au putut merge la spitalul clujean sau au fost programaţi pentru operaţii.
 
Oamenii reclamă că trebuie să stea câteva ore la coadă.
 
„Am venit cu soţia care are o tumoare şi trebuie să facă tratamentul la trei săptămâni. Iar cu o zi înainte trebuie să facă testul COVID. Am stat 3 ore la cortul unde se face testul, iar după o oră ni s-a spus să mergem la alt cort, iar toată lumea s-a îngrămădit dincolo, nu s-a mai respectat nimic, nicio ordine şi nicio distanţă”, a spus un bărbat.
 
Conducerea Institutului Oncologic nu a putut fi contactată.
 
Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat pentru MEDIAFAX că problema este cauzată de faptul că la Institutul Oncologic vin peste 500 de persoane pe zi, majoritatea din alte judeţe, care trebuie să intre la triajul epidemiologic.
 
„În ultima perioadă oamenii s-au tratat în zonele de unde provin, dar acum au revenit pentru continuarea tratamentelor”, a explicat Abrudean.

Deputatul Emanuel Ungureanu: Focar de infecţie în Institutul Oncologic din Cluj
 
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a scris pe Facebook ca în Institutul Oncologic din Cluj ar exista un focar de coronavirus. 
 
„Focar de COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj. De ce ascunde conducerea spitalului faptul că sau infectat acum câteva zile trei rezidenţi, trei asistente medicale şi o infirmieră pe secţia de Oncologie Medicală. Conducerea DSP Cluj a fost informată despre acest focar?”, a scris deputatul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici