Braşovul, gest de solidaritate: două simboluri ale oraşului vor fi iluminate în culorile steagului Israelului

Literele de pe Tâmpa şi clădirea primăriei Braşov vor fi iluminate în culorile steagului Israelului, a anunţat luni primăria.

133 afișări
Imaginea articolului Braşovul, gest de solidaritate: două simboluri ale oraşului vor fi iluminate în culorile steagului Israelului

Braşovul, gest de solidaritate: două simboluri ale oraşului vor fi iluminate în culorile steagului Israelului

Atacurile grupării Hamas împotriva statului Israel, care au provocat sute de morţi şi mii de răniţi în această ţară, au determinat un val de reacţii de sprijin. Braşovul îşi arată solidaritatea cu cetăţenii acestei ţări, iluminând literele de pe Tâmpa şi clădirea primăriei în culorile statului Israel.

Totodată, primarul Allen Coliban a trimis un mesaj cetăţenilor oraşului Rsihon LeZion, oraş înfrăţit cu Braşovul şi care a înregistrat răniţi în urma atacurilor de sâmbătă.

„În acest moment greu pentru statul Israel şi pentru prietenii noştri din Rishon LeZion, le transmit mesajul nostru de solidaritate. România şi Braşovul au legături foarte strânse cu Israel. Pe lângă relaţia de înfrăţire de pe care o avem, de 27 de ani, cu Rishon LeZion, Braşovul este în primele cinci oraşe din România ca număr de afaceri deschise de cetăţeni din Israel, unul dintre oraşele cele mai vizitate de turiştii din această ţară şi, totodată, avem o comunitate evreiască foarte activă, care şi-a adus o contribuţie importantă la dezvoltarea Braşovului. În aceste momente tragice, le suntem alături”, a precizat primarul Allen Coliban.

Printre oraşele atacate de Hamas se numără şi Rishon LeZion, oraş înfrăţit cu Braşovul din 1996.

Relaţiile dintre cele două oraşe au început cu un an înainte, în 1995, când primarul de origine română din acest oraş, Meir Nitzan, a venit cu propunerea de colaborare între cele două municipalităţi.

„Ultima întâlnire dintre primarii celor două oraşe a fost în 2021, când Allen Coliban, primarul Braşovului, şi Raz Kinstlich, primarul din Rishon LeZion, au plantat un pin, ca simbol al legăturilor strânse dintre cele două comunităţi, în Parcul Trandafirilor, care, din 2018, poartă şi numele de Rishon LeZion. În acest parc este şi un bust al fostului premier al Israelului, Yitzhak Rabin”, arată Primăria Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
litere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici