Bucureştiul petrece de 1 Decembrie în stil românesc, cu fasole, muzică de fanfară şi parade

Bucureştiul petrece de 1 Decembrie în stil românesc, cu fasole şi costiţă sau cârnaţi, ţuică fiartă, muzică de fanfară şi parade, evenimentul principal fiind Parada militară organizată anual de Ziua Naţională pe sub Arcul de Triumf.

377 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul petrece de 1 Decembrie în stil românesc, cu fasole, muzică de fanfară şi parade

Bucureştiul petrece de 1 Decembrie în stil românesc, cu fasole, muzică de fanfară şi parade

Cele mai multe primării de sector au renunţat în acest an la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României din cauza lipsei de fonduri, doar Primăriile sectoarelor 2 şi 6 păstrând tradiţia petrecerilor în stil românesc şi invitând bucureştenii la fasole cu costiţă sau cu cârnaţi şi la ţuică fiartă.

Sectorul 2 al Capitalei s-a pregătit de sărbătoare cu meniu ostăşesc, dar şi cu defilări în acordurile fanfarei militare.

Manifestările încep la ora 12.00, în faţa Centrului Administrativ al Sectorului 2, din apropierea Parcului Obor, cu salutul gărzii de onoare, ridicarea drapelului şi intonarea Imnului de Stat al României. Momentul va fi marcat şi prin eliberarea unor porumbei, în acordurile "Odei Bucuriei".

Bucureştenii vor putea asista şi la defilarea plutoanelor Poliţiei Comunitare a Sectorului 2 şi ale altor detaşamente, în acordurile fanfarei militare, dar şi la un program demonstrativ de intervenţie şi arte marţiale.

Participanţii vor putea apoi să se prindă în "Hora Unirii", alături de primarul Neculai Onţanu şi invitaţii la aceste manifestări.

Tradiţionalul meniu ostăşesc, servit de mai mulţi ani în Sectorul 2 al Capitalei, va fi păstrat şi în acest an. Primăria Sectorului 2 a pregătit 13.000 de porţii de fasole cu costiţă afumată şi 725 de litri de ţuică fiartă, care vor fi servite atât în parcurile Obor, Circului, Florilor, Plumbuita, Floreasca, Lunca Florilor, Motodrom şi Tei, cât şi la Gara de Est, Piaţa Vatra Luminoasă, grădiniţele din străzile Nicolae Apostol şi Periş, sediul Poliţiei Comunitare din strada Paroşeni şi Complexul Miramar din bulevardul Chişinău.

Şi Sectorul 6 s-a pregătit de sărbătoare cu paradă militară, muzică de fanfară şi 4.000 de porţii de fasole cu cârnaţi.

Locurile alese de Primăria Sectorului 6 pentru manifestările de Ziua Naţională a României sunt parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi.

Pe lângă manifestările pregătite pentru bucureşteni, reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 participă la Parada militară de la Arcul de Triumf şi la ceremonialele militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.

Tot de 1 Decembrie, Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei devine "Oraşul de iarnă", unde timp de o lună vor fi organizate concerte, spectacole pentru copii şi concursuri cu premii.

Celelalte patru sectoare ale Capitalei au anunţat că în acest an nu vor organiza manifestări pentru Ziua Naţională a României, din cauza lipsei de fonduri.

Primăria Sectorului 1 nu a pregătit în acest an evenimente pentru Ziua Naţională, reprezentanţii instituţiei spunând că sprijină manifestările şi Parada militară de la Arcul de Triumf.

Nici Primăria Sectorului 4 nu va organiza, în acest an, niciun eveniment special de Ziua Naţională.

Şeful biroului de presă al Primăriei Sectorului 4, Cristina Popa, a precizat că singura manifestare este depunerea de coroane de flori la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, din faţa Palatului Copiilor, inaugurat în 25 octombrie.

Evenimentele de 1 Decembrie vor lipsi şi în Sectorul 5, şeful Biroului de presă al Primăriei Sectorului 5, Bogdan Tamaş, spunând că decizia a fost luată în contextul economic actual.

Ca în fiecare an, bucureştenii pot asista la tradiţionala Paradă militară pe sub Arcul de Triumf.

Aproximativ 1.500 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf, acompaniaţi de muzică de fanfară, iar traseul defilării va fi survolat de elicoptere şi avioane. În bloc de defilare vor urma detaşamentele de tehnică militară.

Parada de la Bucureşti va începe cu depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului.

Manifestările vor fi încheiate de militari din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul", care se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Bulevardul Regina Elisabeta - Piaţa Operei - Pod Cotroceni - Bulevardul Geniului - Bulevardul Vasile Milea - Bulevardul Timişoara.

Peste 1.300 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea şi siguranţa la Parada militară şi la celelalte manifestări organizate în Capitală.

În timpul Paradei militare va fi restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, strada Alexandru Constantinescu, Bulevardul Mareşal Averescu şi Bulevardul Constantin Prezan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici