Budăi dă asigurări că revendicarea profesorilor va fi cuprinsă în viitoarea lege a salarizării

„Principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare este plecarea de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

230 afișări
Imaginea articolului Budăi dă asigurări că revendicarea profesorilor va fi cuprinsă în viitoarea lege a salarizării

Budăi dă asigurări că revendicarea profesorilor va fi cuprinsă în viitoarea lege a salarizării

„Noi am scris în Nota de Fundamentare, le-am explicat profesorilor de ce am trecut în Nota de Fundamentare, am scris principiul de la care plecăm în construcţia noii grile. Nu voi discuta neapărat pe închiderea altor grile până nu voi termina discuţia pentru Educaţia. Da, principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare este plecare de la salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

El afirmă că draftul legii salarizării va fi finalizat până pe 15 iulie şi aprobat în Guvern pe 1 septrembrie.

„Până pe data de 15 am termen de la coaliţie să finalizeze draftul legii, astftel încât în perioada 15 iulie-1 septembrie să continuăm discuţiile cu sindicatele, ca la 1 septembrie propunerea legislativă să treacă de guvern şi să fie depusă în Parlament. Până acum nicio sarcină primită de la coaliţie nu am ratat-o”, încheie Budăi.

Sindicaliştii din învăţământ sunt în grevă generală de mai bine de două săptămâni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici