Bulgarii au tendinţa de a-i displăcea pe romi şi pe chinezi

Bulgarii par să-i displacă pe cei care aparţin minorităţilor rome şi chineze, arată un studiu realizat de Institutul bulgar pentru o Societate Deschisă.

85 afișări
Imaginea articolului Bulgarii au tendinţa de a-i displăcea pe romi şi pe chinezi

Bulgarii au tendinţa de a-i displăcea pe romi şi pe chinezi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cu toate că, potrivit recensământului din 2011, în Bulgaria există doar 749 de cetăţeni chinezi, bulgarii par să aibă deja o atitudine fermă în ceea ce-i priveşte pe aceştia - numai jumătate (50,3 la sută) afirmând că le-ar surâde ideea de a avea în vecinătatea lor chinezi. Procentul este şi mai mic în ceea ce-i priveşte pe romi (47,6 la sută), relatează novinite.com.

Numai 17,9 la sută ar fi de acord să se căsătorească cu o persoană de etnie romă sau ar accepta decizia copiilor de a se căsători cu cineva care aparţine acestei etnii. Un potenţial mariaj cu o persoană care aparţine minorităţii chineze ar fi acceptată într-o proporţie ceva mai mare (19,9 la sută), în timp ce 20,3 la sută s-ar căsători cu o persoană de etnie arabă.

Studiul arată că 29,4 la sută s-ar căsători cu o persoană de etnie turcă.

Atitudinea cu privire la minoritatea turcă s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimii ani, 62 la sută din bulgari acceptându-i pe cei din această etnie ca vecini. Autorii studiului au arătat că turcii nu mai sunt văzuţi ca "fanatici religioşi", ci ca oameni "muncitori" şi "buni comercianţi".

De asemenea, studiul a arătat că bulgarii cu vârste între 18 şi 30 de ani sunt mai toleranţi în ceea ce priveşte minorităţile în comparaţie cu cei care sunt mai în vârstă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici