Cabinetele medicale şcolare din Vaslui, adevărate focare de infecţie pentru elevi: Spaţii mici, cu pardoseli degradate şi fără apă caldă

Majoritatea cabinetelor medicale şcolare din judeţul Vaslui sunt adevărate focare de infecţie pentru elevii care le trec pragul pentru diverse consultaţii medicale, 22 din cele 25 de cabinete verificate de către autorităţi fiind sancţionate pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare.

215 afișări
Imaginea articolului Cabinetele medicale şcolare din Vaslui, adevărate focare de infecţie pentru elevi: Spaţii mici, cu pardoseli degradate şi fără apă caldă

Cabinetele medicale şcolare din Vaslui, adevărate focare de infecţie pentru elevi: Spaţii mici, cu pardoseli degradate şi fără apă caldă (Imagine: Shutterstock)

Cu foarte mici excepţii, cabinetele şcolare verificate de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui funcţionează în condiţii total improprii din cauza nerespectării condiţiilor igienico-sanitare, pe fondul lipsei investiţiilor ce ar fi trebuit făcute de autorităţile locale.

Astfel, pe lângă spaţii subdimensionate şi dotate cu mobilier inadecvat, cabinetele şcolare au pardoselile degradate, nu au apă caldă şi nu dispun de lanţuri de frig pentru depozitarea vaccinurilor. Mai mult decât atât, inspectorii sanitari au descoperit că nu sunt respectate normele privind selectarea, colectarea şi transportul deşeurilor rezultate din activităţile medicale.

"În timpul controalelor, s-a constatat că aceste cabinete şcolare nu au asigurate dotările minime obligatorii cu materiale sanitare şi medicaţie conform baremului. Evident că toate aceste deficienţe constatate influenţează în mod direct desfăşurarea actului medical. De exemplu, din cauza faptului că pardoselile sunt degradate nu se poate realiza o dezinfecţie corectă a cabinetelor", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

În urma deficienţelor constatate, inspectorii sanitari au aplicat 20 de avertismente şi două amenzi, una în Vaslui şi una în Bârlad, în valoare totală de 1.400 de lei.

De asemenea, DSP a stabilit şi grafice de conformare pentru remedierea deficienţelor, cu termen de rezolvare de până la 90 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici