Căciuli, mănuşi şi ciorapi pentru persoanele fără adăpost care refuză să meargă în centrele sociale

Peste 220 de locuri sunt disponibile în centrele sociale ale DGASMB şi din sectoarele 1, 2 şi 3, cele din sectoarele 4, 5 şi 6 fiind ocupate integral, iar cei aflaţi în evidenţele Direcţiei care refuză să meargă în adăposturi vor primi, vineri, căciuli, mănuşi, şosete, cămăşi şi pantaloni.

363 afișări
Imaginea articolului Căciuli, mănuşi şi ciorapi pentru persoanele fără adăpost care refuză să meargă în centrele sociale

Căciuli, mănuşi şi ciorapi pentru persoanele fără adăpost care refuză să meargă în centrele sociale (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Din cele 224 de locuri în centrele sociale de urgenţă, în Sectorul 1 sunt disponibile 50 de locuri, în Sectorul 2 sunt patru locuri pentru femei şi două pentru bărbaţi, în Sectorul 3 sunt opt locuri, iar la adăpostul de urgenţă al DGASMB din Şoseaua Berceni nr. 12 sunt 160 de locuri, care ar putea fi suplimentate în funcţie de necesităţi, a anunţat, vineri, Primăria Capitalei

Municipalitatea a precizat că în prezent sunt ocupate integral locurile de la sectoarele 4 ,5 şi 6. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a recomandat redirecţionarea solicitărilor la Primaria Capitalei, pentru evitarea situaţiilor neplăcute la nivelul sectoarelor.

De asemenea, persoanele care nu doresc adăpost, dar sunt în evidenţele DGASMB, vor primi vineri căciuli, mănuşi, şosete, cămăşi şi pantaloni, la sediul policlinicii sociale din strada Dristorului nr. 81-88.

Persoanele fără adăpost pot primi ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB din Sectorul 1 - strada Sfântul Constantin nr. 8 şi Calea Grivitei nr. 216, Sectorul 2 - strada Agricultori nr. 44 şi Bulevardul Dacia nr. 196, Sectorul 5 - Calea Ferentari nr. 91, la sediul Direcţiei din str. Foişorului 56-58 şi la Policlinica socială din strada Dristorului 81-88.

Municipalitatea face apel la bucureştenii care văd pe stradă oameni fără adăpost să sune la numărul de telefon gratuit 0800 821 218.

În Sectorul 1, agenţii comunitari patrulează pe străzi pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute. Persoanele adulte sunt transportate la Complexul de Servicii Sociale Odăi (Şoseaua Odăi 3-5), unde au fost suplimentate cu o sută locurile de cazare, copiii sunt duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bulevardul Luptătorilor 40), iar mamele cu copii sunt găzduite în centrele maternale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Sesizările privind persoane fără adăpost pot fi făcute non stop la numărul de telefon 021/9540 sau de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, la numărul 021/222.98.44.

În Sectorul 2, oamenii străzii sunt cazaţi în adăpostul de noapte din Şoseaua Pantelimon nr. 500 .

În Sectorul 4, o echipă mobilă verifică dacă pe străzi sunt oameni fără adăpost, aceştia fiind duşi la Centrul Medico-Social "Sfântul Luca", pentru a fi adăpostiţi pe timpul nopţii. Persoanele fără adăpost pot merge în centru în fiecare noapte, de la orele 19.00 la 7.00.

În Sectorul 6, oamenii găsiţi pe străzi de asistenţii sociali sunt duşi în adăpostul de noapte, iar copiii în centrul de urgenţă Arlechino. Sesizările privind persoanele fără adăpost din Sectorul 6 pot fi făcute la numărul de telefon 0727.225.480, compartimentul intervenţii de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici