Cadavrul unui tânăr dat dispărut, recuperat din Bucegi de către salvamontişti

Cadravul unui tânăr din Constanţa, dat dispărut în urmă cu o săptămână, a fost recuperat, sâmbătă, după o acţiune care a durat şapte ore, de către salvamontiştii din Buşteni, dintr-o zonă extrem de periculoasă din Masivul Bucegi.

130 afișări
Imaginea articolului Cadavrul unui tânăr dat dispărut, recuperat din Bucegi de către salvamontişti

Munţii Bucegi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Victima, în vârstă de 29 de ani, a fost reperată pe Valea Seacă, din zona Clăi, o zonă deosebit de periculoasă, cu pereţi stâncoşi şi abrupţi şi trasee greu accesibile, interzise turiştilor, de către doi alpinişti care au anunţat imediat Poliţia din Buşteni.

Potrivit salvamontiştilor, operaţiunile de recuperare a cadavrului au fost mult îngreunate din cauza zonei extrem de periculoase şi aproape inaccesibile care a pus la grea încercare calităţile de alpinişti ale salvatorilor montani din echipa de intervenţie.

"Nu putem înţelege ce a căutat acest tânăr în zona respectivă. Am plecat imediat pentru recuperarea cadavrului din zona accidentată. Tânărul decedat a fost dat dispărut în urmă cu o săptămână de către familie. Din primele cercetări rezultă că cel decedat este Darius Vieru, de 29 de ani, din Constanţa, care a căzut 200 de metri în gol de pe o potecă cu o înclinaţie deosebit de periculoasă. Este primul accident montan soldat cu deces din acest an în zona Bucegilor", a declarat Gheorghe Haiduc, şeful echipei Salvamont Buşteni.

Haiduc a mai precizat că zona unde a fost găsită victima este una deosebit de periculoasă, cu pereţi stâncoşi şi abrupţi şi trasee greu accesibile, interzisă turiştilor.

Ancheta poliţiştilor urmează să stabilească împrejurările în care a murit tânărul şi dacă este vorba despre o sinucidere sau despre un accident montan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici