Câinii din rasa American Bully ar putea fi interzişi în Marea Britanie

Decizia a fost luată după ce un om a fost atacat şi omorât de doi câini scăpaţi de sub control, potrivit BBC.

337 afișări
Imaginea articolului Câinii din rasa American Bully ar putea fi interzişi în Marea Britanie

Câinii din rasa American Bully ar putea fi interzişi în Marea Britanie

Incidentul a avut loc în Stonnall. Un bărbat a murit după ce a fost atacat de doi câini. Un alt bărbat a fost reţinut şi este cercetat sub suspiciunea de omor. Iniţial, el a fost reţinut sub suspiciunea că a scăpat de sub control câinii periculoşi. Cele două animale au murit, unul în timpul incidentului, al doilea fiind eutanasiat de veterinar.

Premierul Rishi Sunak a solicitat ca interzicerea acestei rase să intre în vigoare până la finalul anului în conformitate cu legea câinilor periculoşi. Într-o prima fază, experţii britanici trebuie să recunoască rasa American Bully. Aceasta este recunoscută în mod oficial în SUA, dar nu şi în Marea Britanie. De asemenea, anchetatorii incidentului din Stonnall trebuie să stabilească fără dubii că animalele agresive fac parte din rasa propusă spre interzicere.

Câinii American Bully au originea în SUA la sfârşitul anilor 1980, fiind rezultatul unor încrucişări de rase. Se pare că în Marea Britanie au pătruns în jurul anului 2015 şi că numărul lor a crescut rapid în perioada pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici