Călăraşi: Razie cu sute de poliţişti în Săruleşti, unde există informaţii privind furtul de energie electrică

Sute de poliţişti, jandarmi, lucrători ai DPIR şi reprezentanţi ai Enel au făcut o razie în comuna călărăşeană Săruleşti, în urma unor informaţii privind racordarea ilegală a unor familii la reţeaua de energie electrică din zonă.

106 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Razie cu sute de poliţişti în Săruleşti, unde există informaţii privind furtul de energie electrică

Călăraşi: Razie în Săruleşti, unde există informaţii privind furtul de energie electrică (Imagine: Gabriela Dobos/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor IPJ Călăraşi, existau, de asemenea, informaţii că persoanele controlate sunt autori ai unor furturi din trenuri şi de componente de cale ferată şi terasament şi deţin societăţi de colectare şi prelucrare a fierului vechi, în zonă fiind descoperite 150 de tone de fier vechi fără documente de provenienţă.

"Am descins cu poliţiştii şi jandarmii şi am găsit 14 locuitori care erau racordaţi ilegal la reţeaua de energie electrică, acestora fiindu-le întocmite dosare penale pentru furt calificat. La început, au fost reticenţi şi recalcitranţi, dar doar verbal, nefiind înregistrate acte de violenţă. De asemenea, existau semnale că aceştia sabotau bunul mers al activităţii de la calea ferată Bucureşti - Constanţa, în ultimele două luni fiind 25 evenimente. Se fură piese şi subansamble de cale ferată de terasament, iar informaţiile noastre arată că autorii infracţiunilor sunt romii din Săruleşti. Există şi suspiciunea că au furat dintr-un tren de marfă repere, subansamble şi piese auto, iar suspiciunile ne-au fost confirmate azi (n.r. - miercuri) când la domiciliile unora dintre ei s-au descoperit o parte din aceste bunuri furate", a declarat inspectorul şef al IPJ Călăraşi, comisar şef Vasile Mărgineanu.

Mărgineanu a mai precizat că la control au fost descoperite şi câteva firme de colectare şi prelucrare a fierului vechi, iar în zonă a fost găsită o cantitate de aproximativ 150 de tone de fier vechi fără documente de provenienţă.

"Sunt cu noi la control şi reprezentanţii Gărzii Financiare şi ai ITM, care urmează să stabilească dacă aceste firme lucrează legal, dar fierul vechi nu are acte şi va fi ridicat de noi până la finalizarea cercetărilor", a mai precizat Mărgineanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici