Călimăneşti: Elevă de 15 ani, găsită spânzurată într-o cameră din internatul unui liceu

O elevă în vârstă de 15 ani din oraşul vâlcean Bălceşti a fost găsită spânzurată, duminică seară, într-o cameră a internatului unui liceu din Călimăneşti, ea lăsând un bilet mamei sale, în care spunea că s-a sinucis din cauza neînţelegerilor cu colegele.

1016 afișări
Imaginea articolului Călimăneşti: Elevă de 15 ani, găsită spânzurată într-o cameră din internatul unui liceu

Elevă de 15 ani, găsită spânzurată într-o cameră din internatul Liceului Economic Călimăneşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Adolescenta s-a spânzurat cu o curea de o bară metalică a unui pat suprapus din camera în care era cazată, a declarat agent Loredana Sandu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

"Într-o cameră din internatul liceului a fost găsit de către pedagogul de serviciu cadavrul unei eleve. Echipă operativă deplasată la faţă locului a constatat că aceasta avea 15 ani şi era din oraşul Bălceşti. Fata nu avea urme de violenţă. Ea a lăsat un bilet care îi era adresat mamei sale şi din care rezultă că s-a sinucis din cauza problemelor pe care le avea cu colegele de cameră", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea.

Potrivit sursei citate, adolescenta, Andreea Folea, era elevă în clasa a IX-a la Grupul Şcolar Administrativ Economic şi Servicii din oraşul Călimăneşti, la profesională, şi stătea în camera de la internat împreună cu alte trei fete.

Duminică, la orele 15.00, pedagogul de serviciu a făcut prezenţa în cameră, după care fetele s-au hotărât să iasă în oraş. Andreea a refuzat să meargă în oraş şi a rămas în cameră, fiind supărată pe fete deoarece cu o seară înainte ele îi făcuseră codiţe şi i-au spus că are păduchi.

Fetele s-au întors seara din oraş şi au găsit uşa de la cameră încuiată pe dinăuntru şi l-au chemat pe pedagog să o deschidă, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea.

În acel moment, fata a fost găsită spânzurată cu o curea de pânză de bara metalică a patului de sus.

În urma verificărilor s-a găsit şi un jurnal al fetei din care reiese că aceasta trecea printr-o depresie. Pe mai multe pagini din jurnal fata avea scris "adio mamă" şi "adio tată", a mai precizat Loredana Sandu.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea a declanşat o anchetă la Grupul Şcolar din Călimăneşti.

"Am dispus o anchetă la faţa locului, iar comisia de anchetă se află deja la Grupul Economic din Călimăneşti. Vom face propriile noastre cercetări şi le vom corobora cu concluziile Poliţiei în acest caz, iar ulterior vom dispune măsuri disciplinare în consecinţă. La instituţia de învăţământ au mai fost probleme în urmă cu şase ani, când o elevă a născut în toaleta şcolii şi ulterior şi-a omorât pruncul", a declarat, luni, profesorul Florin Smeureanu, inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici