Câmpeanu: E treaba viitorului Guvern şi a Parlamentului să adopte legea salarizării unitare

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că "este treaba viitorului Guvern şi a Parlamentului" să adopte legea salarizării unitare în sistemul bugetar, lege care este corelată cu cea de aplicare a majorării cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

21 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: E treaba viitorului Guvern şi a Parlamentului să adopte legea salarizării unitare

Câmpeanu: E treaba viitorului Guvern şi a Parlamentului să adopte legea salarizării unitare

"Dacă noul Guvern nu va dori să adopte legea salarizării unitare şi pe cea a majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor, este treaba lui. Noi le-am dat timp să se gândească", a precizat Mariana Câmpeanu.

În opinia ministrului Muncii, strategia pentru învăţământ a Comisiei prezidenţiale este corelată cu cerinţele tuturor factorilor, respectiv sindicate, patronate, partide politice.

Guvernul a decis, marţi, prin ordonanţă de urgenţă, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor să fie prorogat până la 1 aprilie 2009.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, anunţa, luni, la finalul discuţiilor cu sindicatele, că documentul care va include principiile de elaborare a legii salarizării în sectorul bugetar va fi redactat săptămâna viitoare, iar proiectul de lege va fi prezentat Parlamentului la jumătatea anului viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici