Când se vor redeschide şcolile. Sorin Cîmpeanu: ”Nu am afirmat niciunde că trebuie deschise pe 11 ianuarie”

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre revenirea elevilor la şcoală.
  • Ministrul a precizat că deschiderii şcolilor se va face în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.
  • Sorin Cîmpeanu: ”Nu am afirmat niciunde că trebuie deschise pe 11 ianuarie.”
8184 afișări
Imaginea articolului Când se vor redeschide şcolile.  Sorin Cîmpeanu: ”Nu am afirmat niciunde că trebuie deschise pe 11 ianuarie”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre revenirea elevilor la şcoală. În mod normal, şcolile ar trebui să se deschidă oe data de 11 ianuarie, potrivit structurii anului şcolar 2020-2021. 
 
Ministrul a precizat că deschiderii şcolilor se va face în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.
 
”Nu am afirmat niciunde că trebuie deschise pe 11 ianuarie. Am afirmat că data de 11 ianurie este data planificată în structura anului şcolar în calendar în urmă cu luni de zile, pentru reluarea cursurilor după vacanţa de iarnă. Această redeschidere se va putea face doar în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, care este urmărită de Ministerul Sănătăţii.
 
Data de 8 februarie este data planificată pentru începerea semestrului doi. Afirm că prioritatea pe care o avem în vedere este pe trei paliere. În primul rând, redeschiderea grădiniţelor şi învăţămîntului primar, fără a neglija învăţământul gimnazial, liceal şi universitar. În al doilea rând, prioritatea acordată elevilor de calasa a VIII-a şi a XII-a. În al treilea rând, prioritate au şcolile care au avut acces deficitar la învăţământ online,” a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Aleph News
 
Ministrul Educaţiei a afirmat că în cursul zilei se va solicita Inspectoratelor Şcolare o situaţia cât mai detaliată cu privire la numărul elevilor care au înregistrat dificultăţi în participarea la învăţămîntul online.
 
Şcolile din România s-au închis începand cu data de 9 noiembrie şi cursurile au fost mutate în mediul online. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici