Candidatul PSD la Primăria Ştefăneşti: Este nevoie de patru secţii de votare în comună

Candidatul PSD la Primăria comunei Ştefăneşti din judeţul Ilfov, Aurel Pârvu, a declarat că ar fi nevoie de patru secţii de votare în localitate, după ce la una dintre cele două secţii existente s-a produs busculadă din cauza numărului prea mare de alegători care încercau să intre la vot.

134 afișări
Imaginea articolului Candidatul PSD la Primăria Ştefăneşti: Este nevoie de patru secţii de votare în comună

Candidatul PSD la Primăria Ştefăneşti: Este nevoie de patru secţii de votare în comună

Unii dintre alegătorii care aşteptau să voteze în faţa secţiei numărul 2 din Ştefăneşti acuzau PSD că situaţia tensionată s-a creat pentru că şi-a adus simpatizanţii în faţa secţiei de la ora 3.00 dimineaţa.

De asemenea, ei acuzau că simpatizanţii PSD trag de timp pentru ca să nu poată vota toată lumea.

Alegătorii care stăteau în faţa Secţiei 2 de votare de la Ştefăneşti au încercat să forţeze poarta şi să treacă de jandarmii aflaţi în dreptul acesteia, însă forţele de ordine au reuşit, într-o primă fază, să închidă poarta, astfel că aceştia s-au retras.

În jurul orei 14.30, oamenii au reuşit să facă o breşă în cordonul de jandarmi şi au intrat în curtea şcolii unde este organizată secţia de votare, scandând "PNG", respectiv "PSD".

Totodată, duminică după-amiaza, trei femei au leşinat în secţia de votare, iar la faţa locului a fost chemată o ambulanţă care le-a acordat primul ajutor.

În comuna ilfoveană Ştefăneşti sunt doar două secţii de votare şi sunt aşteptaţi peste 4.000 de alegători, iar la secţia unde s-a creat busculada figurează pe liste 2.400 de votanţi.

Aceeaşi secţie de votare a fost luată cu asalt, duminică dimineaţa, de aproximativ 200 de alegători, iar în busculada creată în încercarea lor de a intra simultan în sediu geamurile de la uşi au fost sparte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, Cristina Goliş, cei peste 200 de localnici s-au strâns în jurul orei 8.45, iar, după incident, poliţiştii şi jandarmii au intervenit şi au "ordonat" alegătorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici