Cangurul de la Grădina Zoologică de lângă Ploieşti, mâncat de o haită de câini fără stăpân

Singurul cangur de la Grădina Zoologică de lângă Ploieşti a fost găsit mort marţi dimineaţă, animalul fiind mâncat de o haită de câini fără stăpân, după ce în urmă cu câteva luni un alt cangur a murit ca urmare a muşcăturilor de şobolan.

1445 afișări
Imaginea articolului Cangurul de la Grădina Zoologică de lângă Ploieşti, mâncat de o haită de câini fără stăpân

Cangurul de la Grădina Zoologică de lângă Ploieşti, mâncat de o haită de câini fără (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit lui Bogdan Toader, director al Administraţiei Parcului Memorial "Constantin Stere" din Ploieşti, din care face parte Grădina Zoologică, marţi dimineaţă, îngrijitorii au găsit cangurul pitic mort, cu mai multe muşcături, în jurul animalului aflându-se patru câini.

Conform sursei citate, câinii sunt fără stăpân, fiind cel mai probabil abandonaţi de oameni în pădurea din apropierea Grădinii Zoologice.

Cangurul pitic găsit mort avea cinci ani şi, împreună cu perechea sa, fusese donat în urmă cu un an şi jumătate de către o persoană care are o grădină zoologică particulară, a precizat Bogdan Toader.

El a mai spus că femela cangur a murit în urmă cu câteva luni, după ce a fost muşcată de un şobolan, astfel că masculul era singurul cangur de la Grădina Zoologică de lângă Ploieşti.

Şeful Administraţiei Parcului "Constantin Stere" a declarat că organigrama prevede 27 de posturi de paznic pentru parcul care include Grădina Zoologică, însă doar 16 dintre acestea sunt ocupate, iar angajările nu sunt posibile ca urmare a blocării posturilor din administraţia publică.

Toader a explicat că, în aceste condiţii, doar patru paznici asigură securitatea pe fiecare tură, pentru întregul parc, care se întinde pe o suprafaţă de 101 hectare.

"Patru paznici nu au cum să acopere fizic această suprafaţă, oricât de muncitori sau de binevoitori ar fi", a explicat şeful parcului.

Acesta a arătat că administraţia parcului a luat în calcul externalizarea serviciului de pază către o firmă privată, dar firmele nu sunt interesate pentru că, pentru asigurarea pazei pentru o asemenea suprafaţă costurile ar fi foarte mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici