Caniculă în România. Meteorologii au emis mai multe avertizări valabile în weekend

Meteorologii au emis mai multe avertizări de tipul cod galben şi cod portocaliu de caniculă valabile în weekend în toată ţara.

216 afișări
Imaginea articolului Caniculă în România. Meteorologii au emis mai multe avertizări valabile în weekend

Caniculă în România. Meteorologii au emis mai multe avertizări valabile în weekend

Sâmbătă, este în vigoare un cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat. Meteorologii anunţă că valul de căldură se va extinde în toată ţara. În Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crişanei, al Munteniei şi Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 şi 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 şi 22 de grade.

Tot sâmbătă este în vigoare o avertizare cod portocaliu prin care autorităţile anunţă un val de căldură în intensificare şi disconfort termic accentuat. În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sudul Olteniei şi al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Duminică va fi cod galben într-o mare parte a României. Potrivit avertizării, valul de căldură va persista în toată ţara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul şi sudul Moldovei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 şi 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 şi 21 de grade.

Codul portocaliu de duminică anunţă că „în Maramureş, vestul Transilvaniei, Crişana, Banat, sudul Olteniei şi al Munteniei şi în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Luni, valul de căldură va persista în toate regiunile, iar începând de marţi se va retrage spre jumătatea estică, au precizat meteorologii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
caniculă,
coduri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici