Canicula provoacă stare de oboseală, iar şoferii sunt afectaţi. Riscuri în trafic, în zilele toride

  • Canicula creează probleme şoferilor, astfel că trebuie să respecte câteva reguli.
  • Centrul Infotrafic atrage atenţia asupra riscurilor în trafic cauzate de căldură.
290 afișări
Imaginea articolului Canicula provoacă stare de oboseală, iar şoferii sunt afectaţi. Riscuri în trafic, în zilele toride

Starea de oboseală la şoferi, din cauza căldurii. De la reacţii întârziate până la adormire

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în perioada 28-31 iulie, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 34 şi 40 de grade.

Infotrafic le recomandă şoferilor:

  • să folosească sistemele de climatizare;
  • să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;
  • să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;
  • să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;
  • să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;
  • să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fara a folosi dispozitivele speciale “mâini libere”.

Temperatura ridicată în maşină va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

Persoanele cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, sunt sfătuite să evite pe cât posibil deplasarea cu maşina în perioadele de timp caniculare, iar dacă nu pot, să aibă un însoţitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici