Capitala se sufocă! Bucureştiul ne omoară plămânii uşor, dar sigur

  • Bucureştiul ne omoară plămânii uşor, dar sigur.
  • Principalii poluanţi sunt monoxidul de carbon, dioxidul de azot, ozonul, particulele în suspensie (PM10, PM2.5), dioxidul de sulf, hidrocarburile şi plumbul.
  • Avem prea puţine spaţii verzi! Activist: “Suntem la 10 m2 de spaţiu verde pe cap de locuitor, iar Uniunea Europeana recomanda 26. Mai mult de atât, OMS recomandă 50 m2.
  • Cei de la Greenpeace au lansat un raport cu recomandări despre cum se poate face trecerea la transport nepoluant până în 2040.
6309 afișări
Imaginea articolului Capitala se sufocă! Bucureştiul ne omoară plămânii uşor, dar sigur

Plamânii ni se îmbolnavesc în inima Bucureştiului. Credeai că doar maşinile poluează? Poluează şi ele, mult, mai ales cele vechi. Să nu uităm ca peste jumătate din autovehiculele înmatriculate în Capitală au peste 10 ani vechime. Dar unde mai pui că ne sufocă zeci de şantiere, lipsa copacilor şi transportul în comun învechit? Ce fac autorităţile? Aruncă vina când pe unul, când pe altul. După ani şi ani de amenzi şi averitzări, nu am ajuns încă la o soluţie. Pardon, soluţii există. Să fie puse în practică e mai greu.

„Trăim intr-o societate în care, deşi suntem principalul poluator al mediului încuonjurător, nu facem suficient astfel încat să reducem efectele poluării asupra vieţii noastre”, este de părere Teodora Desagă. „Se construieşte foarte mult, motiv pentru care praful este la ordinea zilei şi este unul dintre aspectele cel mai des semnalate de cetăţeni ca nemulţumiri.”

„Avem o problemă mare în Bucureşti cu traficul. S-a văzut şi în pandemie că nivelul dioxidului de azot a scăzut extrem de mult şi imediat după ce am revenit din starea de urgenţâ şi oamenii au început să iasă pe strazi nivelurile au crescut la o stare de normal în ghilimele“, spune Alin Tănase, Greenpeace România.

„Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a aplicat la nivelul anului 2020 85 de sancţiuni în cuantum de 1.092.500, din care 7 au fost aplicate celor 6 primării de sector, respectiv Primăriei Capitalei”, precizează Andrei Corlan, Garda de Mediu Bucureşti.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici