"Cartel Alfa" va reclama la OIM aplicarea OUG privind deconcentratele şi în cazul Inspecţiei Muncii

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, vineri, că va face plângere la Organizaţia Internaţională a Muncii referitor la aplicarea OUG privind deconcentratele şi în cazul Inspecţiei Muncii, situaţie în care s-ar ajunge la subordonarea politică a acestei instituţii.

11 afișări
Imaginea articolului "Cartel Alfa" va reclama la OIM aplicarea OUG privind deconcentratele şi în cazul Inspecţiei Muncii

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu (Imagine: Mediafax Foto)

Bogdan Hossu a declarat că cel puţin 4.000 de persoane vor fi afectate de OUG privind deconcentratele.

Liderul "Cartel Alfa" a spus că "pentru anumite compartimente se poate face descentralizarea, însă există o instituţie în care acest lucru nu este posibil".

Hossu a explicat că instituţia respectivă este Inspecţia Muncii, care, "dacă ar fi subordonată politic, ar însemna, parţial, că este subordonată mafiei locale".

"Inspectoratele teritoriale de muncă sunt contrare ordonanţei, în acest cazuri nu se respectă procedura de consultare, motiv pentru care vom, face şi o plângere la Organizaţia Internaţională a Muncii", a declarat Bogdan Hossu.

Liderul sindical a adăugat că demiterea în acest situaţii este ilegală pentru că Guvernul trebuie să respecte prevederile legale în vigoare. Hossu a precizat că, potrivit Codului Muncii, orice reorganizare presupune o anumită procedură şi că, în acest caz este vorba despre o disponibilizare colectivă.

"Toate persoanele care vor fi numite fac parte din Corpul Funcţionarilor Publici şi în acest fel, acesta devine un instrument politic", a mai spus Hossu care a adăugat că managerii de la instituţiile deconcentrate vor fi remuneraţi conform legii unice de salarizare pentru bugetari.

Marian Sârbu a declarat, vineri, că orice persoană dintre cele care vor fi afectate de ordonanţa privind şefii deconcentratelor care va dori să-şi continue activitatea în domeniul public o va putea face, dar nu pe funcţie de conducere, ci de execuţie.

Liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 2.000 de persoane vor fi înlocuite din funcţiile de director şi director adjunct ca urmare a aplicării ordonanţei privind deconcentratele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici