Cartuşe care ar data de la Revoluţie, descoperite în curtea unui liceu

Zeci de cartuşe, care ar data din timpul Revoluţiei din decembrie 1989, au fost descoperite, vineri dimineaţa, de un muncitor care lucra la înlocuirea gardului din curtea Liceului "Constantin Brâncoveanu", din sectorul 1 al Capitalei, informează Primăria Sectorului 1.

10 afișări
Imaginea articolului Cartuşe care ar data de la Revoluţie, descoperite în curtea unui liceu

Cartuşe care ar data de la Revoluţie, descoperite în curtea unui liceu (Imagine: Mediafax Foto)

Muniţia era ascunsă în pământ, într-o pungă de plastic. Muncitorul care a descoperit cartuşele a anunţat autorităţile, la faţa locului deplasându-se un echipaj al Secţiei 5 de Poliţie, echipaje ale Poliţiei Comunitare şi ale Inspectoratului pentru Protecţia Civilă.

În punga de plastic se aflau 99 de cartuşe, calibru 7,62 de milimetri, care datează, cel mai probabil, din timpul Revoluţiei din decembrie 1989, potrivit specialiştilor de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Muniţia a fost ridicată de Poliţie, zona urmând să fie monitorizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici