Castelele Peleş şi Pelişor, atracţii puternice pentru turişti, intră în reparaţii de urgenţă

Încep în curând lucrările de reparaţii la acoperişurile Castelului Peleş şi Castelului Pelişor, două dintre cele mai importante monumente istorice din România.

794 afișări
Imaginea articolului Castelele Peleş şi Pelişor, atracţii puternice pentru turişti, intră în reparaţii de urgenţă

Castelele Peleş şi Pelişor, atracţii puternice pentru turişti, intră în reparaţii de urgenţă

„În cel mai scurt timp, vor demara lucrările de execuţie pentru intervenţia în primă urgenţă şi servicii de proiectare destinate acoperişurilor monumentelor istorice Castelul Peleş şi Castelul Pelişor. Conform contractului semnat de Institutul Naţional al Patrimoniului, durata de execuţie este de 6 luni începând cu emiterea ordinului de începere”, informează Ministerul Culturii.

Valoarea totală a contractului este de 8.236.704,00 LEI, TVA inclus, din care 398.293,00 lei, TVA inclus, pentru servicii de proiectare, şi 7.838.411,00 lei, TVA inclus, pentru lucrări de intervenţii în primă urgenţă.

Lucrările vor include protejarea elementelor decorative, a componentelor artistice şi reparaţii locale ale sistemului de instalaţii.

Documentaţia de atribuire pentru lucrările de intervenţii în primă urgenţă la acoperişurile monumentelor istorice Castelul Peleş şi Castelul Pelişor a fost publicată în sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP) în luna septembrie 2023, în vederea depunerii ofertelor tehnico-financiare de către operatorii economici.

Următorul pas este restaurarea şi punerea în valoare a Teraselor Castelului Peleş, proiect iniţiat de Ministerul Culturii prin Institutul Naţional al Patrimoniului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici