Cătălin Ionescu Arbore (ONB): Roxana Briban a cerut singură încetarea contractului cu Opera, în 2009

Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti (ONB), a declarat pentru MEDIAFAX că Roxana Briban, care s-a sinucis sâmbătă, a cerut încetarea contractului de muncă pe care îl avea la Operă, în anul 2009, şi nu a fost dată afară, aşa cum a afirmat soţul acesteia, Alexandru Briban.

175 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ionescu Arbore (ONB): Roxana Briban a cerut singură încetarea contractului cu Opera, în 2009

Cătălin Ionescu Arbore (ONB): Roxana Briban a cerut singură încetarea contractului cu Opera, în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu pot să pun declaraţia asta (a lui Alexandru Briban, nr.) decât pe seama şocului în care suntem toţi", a declarat Cătălin Ionescu Arbore.

El a mai spus că Roxana Briban avea foarte multe contracte în străinătate şi nu putea face faţă programului de la Opera Naţională Bucureşti, fapt pentru care a cerut încetarea contractului şi în 2008. "Noi am stat cu securea deasupra capului că poate să plece în fiecare clipă", a mai spus Cătălin Ionescu Arbore. Totodată, el a precizat: "Orice director de Operă din lumea asta ar fi fost un tâmpit să renunţe la ea".

În plus, Cătălin Ionescu Arbore a spus că Roxana Briban era "o fire sensibilă şi o voce minunată", dar "foarte retrasă". De obicei, a spus Cătălin Ionescu Arbore, din cauza programului încărcat pe care îl avea, Roxana Briban mergea la Operă şi repeta, fără să socializeze.

Imediat după absolvire, în anul 2000, Roxana Briban a debutat ca solistă a Operei Naţionale Bucureşti, cu rolul Contessa din opera "Le Nozze di Figaro" de W.A. Mozart. Începutul carierei internaţionale este marcat de debutul la Wiener Staatsoper, în anul 2003, cu rolul Micaela, din opera "Carmen" de Bizet. De atunci, soprana română a devenit invitat permanent al scenei vieneze, încheind contracte până în stagiunea 2009 - 2010, potrivit informaţiilor postate pe site-ul personal al artistei.

Soprana Roxana Briban, în vârstă de 39 de ani, s-a sinucis, sâmbătă după-amiază, în casa ei din Bucureşti, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Briban, soţul artistei, care a precizat că aceasta a suferit un şoc după ce a fost dată afară de la Opera Naţională din Bucureşti, în 2009.

El a precizat că soprana a suferit o depresie după ce a fost dată afară de la Opera Naţională Bucureşti în 2009. "A suferit un şoc. Pe directorul de la Opera Naţională Bucureşti nu-l mai interesa, deşi avea una dintre cele mai bune voci şi o carieră internaţională. A suferit foarte mult atunci", a spus Alexandru Briban.

Totodată, Alexandru Briban a spus că soprana îşi dorea să cânte şi fără bani la Opera Naţională Bucureşti, însă nu a mai fost primită de directorul instituţiei. "În iunie 2009, directorul Operei Naţionale Bucureşti i-a cerut să renunţe la contractele pe care le avea la Viena pentru a putea să cânte din nou la Opera Naţională Bucureşti. Ea nu a vrut să renunţe, astfel că nu i-a mai fost prelungit contractul cu Opera Naţională Bucureşti", a mai spus Alexandru Briban.

El a precizat că şi contractele de colaborator pe care soprana le avea la Opera din Viena s-au încheiat odată cu plecarea lui Ioan Holender de la conducerea instituţiei.

"A fost una dintre cele mai bune soprane, cu o voce deosebită. Este cumplit ce s-a întâmplat", a spus Alexandru Briban.

În prezent, trupul sopranei se află la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde a fost depus sâmbătă la ora 22.00, potrivit lui Alexandru Briban.

Trupul neînsufleţit al sopranei Roxana Briban va fi depus luni la capela Bisericii Herăstrău, urmând ca marţi de la ora 10.30 să fie transportat la Cimitirul Herăstrău, unde artista va fi înmormântată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici