Cătălin Voicu rămâne în arest

Instanţa supremă a respins, luni, cererea lui Cătălin Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, în dosarul în care a fost arestat preventiv pentru corupţie.

52 afișări
Imaginea articolului Cătălin Voicu rămâne în arest

Cătălin Voicu rămâne în arest (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Decizia poate fi atacată cu recurs la Completul de nouă judecători al instanţei supreme.

Cătălin Voicu a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să fie eliberat provizoriu sub control judiciar, iar procesul s-a judecat luni dimineaţă.

În timpul dezbaterilor, Voicu a contestat interceptările din dosar şi înregistrările ambientale şi a invocat presiunea mediatică privind cazul său.

Senatorul a susţinut că momentul în care a fost "săltat de pe stradă" în 11 decembrie 2009 a survenit celui în care el şi alţi colegi au semnat în numele PSD o cerere pe care ar fi înaintat-o instanţei Curţii de Apel Bucureşti prin care contestau decizia BEC de validare a alegerilor prezidenţiale.

Referitor la discuţiile pe care le-a purtat cu senatorul PSD Alexandru Mazăre, fratele primarului Constanţei Radu Mazăre, senatorul Voicu a arătat că acestea au avut loc "într-o cârciumă, la un pahar".

Pe de altă parte, Voicu a mai precizat că Dan Florea nu este finul său de drept, ci un foarte bun prieten căruia trebuia să-i cunune fiul, motiv pentru care şi expresiile "naşule, finule".

Senatorul a mai reclamat "presiunea mediatică uriaşă" asupra cazului lui, el arătând că s-a ajuns până la situaţii de genul în care presa a aşteptat în faţa casei sale, copiii săi au fost şicanaţi la şcoală, iar starea de sănătate a părinţilor săi s-a agravat.

În acest dosar, Voicu a fost arestat în 30 martie sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Tot în această cauză au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Aceştia sunt încarceraţi la Direcţia de Cercetări Penale, unde este şi Cătălin Voicu.

Costiniu, Locic şi Căşuneanu au atacat cu recurs decizia de arestare a lor, iar acesta se va judeca, luni, la instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici