Catalogul online, sistemul care îi ajută pe părinţi să vadă notele de acasă - VIDEO

Şcoala românească nu mai e nici pe departe ce a fost, dar nici părinţii nu mai pot fi păcăliţi uşor, cu un carnet în care fiecare elev îşi poate modifica singur notele.

1521 afișări
Imaginea articolului Catalogul online, sistemul care îi ajută pe părinţi să vadă notele de acasă - VIDEO

Catalogul online, sistemul care îi ajută pe părinţi să vadă notele de acasă - VIDEO

Din ce în ce mai multe instituţii de învăţământ au introdus catalogul online, informează stirileprotv.ro.

Astfel, părinţii vor fi la curent cu situaţia şcolară a odraslelor. Sistemul este deja funcţional în câteva licee din Iaşi, Arad şi Bucureşti.

Catalogul şcolar informatizat este un computer în sine. Notele trecute aici pot fi văzute apoi de director şi diriginte.

Dacă profesorul foloseşte catalogul şcolar informatizat, părintele care are abonament poate verifica situaţia şcolară a copilului său printr-un singur click.

Video Stirileprotv.ro

Pentru asta are nevoie de internet şi de o parolă pe care o primeşte de la şcoală. Evident, va avea acces doar la informaţiile legate de fiul sau de fiica sa.

Sunt însă mulţi bani la mijloc: 40-50.000 de euro pentru fiecare şcoală. În afară de Bucureşti, un astfel de sistem se implementează acum şi la Arad. La Iaşi există cataloage online de 2 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici