Câte infracţiuni economice au depistat poliţiştii în ultima săptămână

Peste 180 de infracţiuni economice au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână, iar 206 persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte, zece dintre ele fiind cercetate în stare de reţinere, informează, duminică, Poliţia Română.

105 afișări
Imaginea articolului Câte infracţiuni economice au depistat poliţiştii în ultima săptămână

Câte infracţiuni economice au depistat poliţiştii în ultima săptămână (Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Inspectoratul General al Poţiei Române informează că, în perioada 28 iunie - 4 iulie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor, poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat, la nivel naţional, 183 de infracţiuni economice.

"Poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 88 de infracţiuni de evaziune fiscală, 11 delapidări, opt infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, patru fapte prevăzute de legislaţia privind spălarea banilor şi 10 infracţiuni de uz de fals. De asemenea, poliţiştii cercetează 31 de înşelăciuni, două infracţiuni de abuz în serviciu, cinci de complicitate la înşelăciune, câte trei fapte de neglijenţă în serviciu, fapte prevăzute de Codul Vamal infracţiuni de gestiune frauduloasă, o faptă de corupţie, patru fapte prevăzute de Codul Fiscal şi şase infracţiuni de contrabandă", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit IGPR, 206 persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte, iar 10 dintre acestea sunt cercetate în stare de reţinere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici