Câţi bani anunţă Patriarhia că a donat în Săptămâna Mare pentru persoanele afectate de pandemie

  • 2.799.600 lei spune Patriarhia Română că a au adunat preoţii, cu ajutorul credincioşilor, pentru persoanele aflate în dificultate, în perioada 13-17 aprilie
  • În total, susţine Biserica Ortodoxă Română, "ajutorul concret oferit" se ridică la 12.598.078 lei
  • Patriarhia a emis un comunicat pentru a le mulţumi ierarhilor, preoţilor, diaconilor şi credincioşilor
1707 afișări
Imaginea articolului Câţi bani anunţă Patriarhia că a donat în Săptămâna Mare pentru persoanele afectate de pandemie

Câţi bani anunţă Patriarhia că a donat în Săptămâna Mare pentru persoanele afectate de pandemie

Patriarul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis un comunicat în care le mulţumeşte preoţilor, slujitorilor Bisericii, dar şi credincioşilor pentru că au răspuns la îndemnul de a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate.
 
Potrivit comunicatului emis de Patriarhie şi publicat pe site-ul basilica.ro, BOR a strâns 2.799.600 lei în perioada 13-17 aprilie.
 
Banii sunt destinaţi "celor afectaţi de pandemie (...), în special persoanelor vârstnice şi sărace, bolnave sau cu dizabilităţi, celor aflaţi temporar în izolare sau în carantină".
 
"Patriarhia Română îi îndeamnă pe slujitorii sfintelor altare să continue acţiunile caritabile dedicate celor afectaţi de pandemie şi să ofere în continuare ajutor la nivel de parohii şi eparhii, în mod special persoanelor vârstnice şi sărace, bolnave sau cu dizabilităţi, celor aflaţi temporar în izolare sau în carantină. Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protopopiatelor, parohiilor şi mănăstirilor din Biserica Ortodoxă Română, în perioada 13 aprilie - 17 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar şi material în cuantum de încă 2.799.600 lei. Rezultatul ajutorului concret oferit până în prezent la nivelul întregii Patriarhii, în cuantum de 12.598.078 lei, reflectă sensibilitatea, realismul şi generozitatea creştinilor ortodocşi români, clerici şi mireni, care, împreună, formează Biserica Ortodoxă Română", se precizează într-un comunicat al Patriarhiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici