Câţi consumatori ocazionali de droguri are România

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susţine că cifrele oficiale ale consumului de droguri în România sunt îngrijorătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali.

1055 afișări
Imaginea articolului Câţi consumatori ocazionali de droguri are România

Câţi consumatori ocazionali de droguri are România

„Consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenţilor, nu mai este doar un scenariu de film, ci o realitatea sumbră a realităţii. Chiar şi în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali”, a scris luni pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susţine că statisticile naţionale nu trebuie neglijate şi că peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt şi mai rele: unul din patru bucureşteni între 12 şi 65 de ani a încercat măcar o dată substanţe interzise.

„Trebuie să-i facem pe tineri să înţeleagă riscurile la care se expun şi cum li se poate schimba viaţa pentru totdeauna. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naţionale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar şi familiilor acestora”, mai arată Gabriela Firea.

Ministrul Familiei s-a întâlnit luni cu Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
droguri,
tineri,
consum,
firea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici