Cazanciuc: Procurorul Ion Vasilache trebuie să clarifice cât mai repede dosarele Revoluţiei

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că speră ca procurorul Ion Vasilache, avizat pozitiv de CSM pentru şefia Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul instanţei supreme, să clarifice cât mai repede posibil dosarele Revoluţiei.

355 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Procurorul Ion Vasilache trebuie să clarifice cât mai repede dosarele Revoluţiei

Robert Cazanciuc (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Ion Vasilache este un procuror cu foarte multă experienţă ca procuror militar, şi cred că astăzi a arătat că are şi o viziune de dezvolatre a sistemului Parchetelor Militare care probabil în ultimul timp se află într-un oarecare con de umbră. Procurarul Vasilache ne-a arătat astăzi, în audieri, că sunt lucruri noi de făcut, sunt lucruri care pot să dinamizeze această activitate a parchetului. Din punctul meu de vedere, dincolo de prezentarea generală şi răspunsuri foarte corecte la întrebări, are şi un obiectiv ambiţios care evident nu este doar al procurorului Vasilache, ci el trebuie să fie al întregului sistem, şi anume ca în acest mandat să calrifice tot cea înseamnă dosare ale Revoluţiei. Sper să facă acest lucru, nu într-un interval de trei ani de zile, ci cât mai repede posibil", a precizat Ministrul Justiţiei, după interviurile susţinute marţi la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de candidaţii pentru funcţiile de conducere în Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Ion Vasilache a fost avizat pozitiv cu unanimitate de voturi de CSM pentru şefia Secţiei Parchetelor Militare din PICCJ, după susţinerea proiectului de management şi a unui interviu în faţa membrilor Secţiei pentru procurori.

De asemenea, cu unanimitate de voturi au fost avizaţi şi Marius Iacob, propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef adjunct la DNA, şi Camelia Sutiman, pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PICCJ.

Simona Brădiceanu, propusă pentru şefia Secţiei de resurse umane şi documentare din PICCJ, a fost avizată de Secţia pentru procurori a CSM cu majoritate de voturi.

"Am avut la audieri patru procurori cu experienţă. Aceste propuneri au fost formulate de ministru după consultări cu procurorul general şi şeful DNA, tocmai în ideea că cei patru trebuie să formeze echipă cu cei care au fost deja numiţi şi cu cei doi procurori şefi. Toţi patru au atât experienţă operativă, cât şi în funcţii de conducere. Marius Iacob nu cred că mai are nevoie de niciun fel de prezentări. Camelia Sutiman, pentru Secţia de urmărire penală şi criminalistică, este un procuror cu multă experienţă mai ales la DNA, o experienţă importantă ca inspector, de aceea cred că Camelia Sutiman va aduce acel plus de experineţă pe zona de combatere a corupţiei în aşa fel încât să putem avea o activitate şi mai eficientă în interiorul sistemului la toate unităţile de parchet pe ceea ce înseamnă combaterea micii corupţii, pe ce înseamnă combaterea spălării banilor, a conflictelor de interese. Aici cred că are experinţă de care sistemul are nevoie în momenul de faţă şi poate să facă diferenţa", a mai declarat ministrul Justiţiei.

De asemenea, referitor la Simona Brădiceanu, Robert Cazanciuc a menţionat că "este un procuror mai puţin vizibil decît ceilalţi, dar cu o foarte bună cunoaştere a sistemului". "Sigur nu este foarte uşor să găseşti procurori dispuşi să gestioneze resurse umane. Nu de asta s-au făcut procurori, cum nu este uşor să găseşti procurori să facă relaţii publice. Aici cu siguranţă mai sunt lucruri de făcut pentru a aduce oameni tineri în aceast echipă care să poată să crească şi să înveţe", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici