Cazul băieţelului omorât de câini: Reprezentanţi ai Asociaţiei Caleidoscop, audiaţi. Dosarul este în faza actelor premergătoare

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit, vineri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiată în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, unul dintre câinii care l-au muşcat fiind adoptat în 2008 de ONG-ul condus de aceasta. La Parchetul instanţei supreme a venit, cu aproximativ zece minute înaintea lui Carmen Secăreanu, şi Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop.

1811 afișări
Imaginea articolului Cazul băieţelului omorât de câini: Reprezentanţi ai Asociaţiei Caleidoscop, audiaţi. Dosarul este în faza actelor premergătoare

Cazul băieţelului omorât de câini: Reprezentanţi ai Asociaţiei Caleidoscop, audiaţi la Parchetul instanţei supreme (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Avocat: Lavinia Nica este o persoană emotivă, nu a ştiut cum să reacţioneze la acuzaţiile presei

Avocatul Valentin Răchiţeanu, cel care o apără pe Lavinia Nica, fostă membră a Asociaţiei Caleidoscop, le-a spus jurnaliştilor, la Parchetul instanţei supreme, unde clienta sa s-a prezentat, vineri dimineaţă, pentru audierile în cazul uciderii lui Ionuţ Anghel, că aceasta este o persoană emotivă, tânără şi că nu a ştiut cum să reacţioneze la acuzaţiile presei şi la demararea anchetei.

Avocatul a explicat că aceasta are în prezent calitatea de martor, că procedurile sunt în curs şi că procurorii efectuează "expertize criminalistice".

Răchiţeanu a mai arătat că clienta sa regretă "tragedia" şi că stă la dispoziţia procurorilor în cazul acestei anchete.

Întrebat concret dacă Lavinia Nica se simte vinovată sau responsabilă de moartea lui Ionuţ, acesta a răspuns negativ.

Lavinia Mirela Nica, care a fost membră a Asociaţiei Caleidoscop şi a semnat formularul prin care unul dintre câinii care l-au atacat pe copil a fost adoptat de acest ONG, care s-a angajat astfel să nu îl abandoneze, a spus că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident, iar ea are conştiinţa curată, potrivit stirileprotv.ro.

UPDATE - PICCJ: Dosarul privind uciderea de către maidanezi a lui Ionuţ Anghel, în faza actelor premergătoare

Dosarul privind uciderea de către câini maidanezi a lui Ionuţ Anghel este în faza actelor premergătoare, vineri fiind audiate două persoane de la organizaţia Caleidoscop, informează Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

"În continuarea cercetărilor în cauza având ca obiect uciderea de către maidanezi a minorului A.I.C., procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au audiat astăzi, 06.09.2013, două persoane de la organizaţia nonguvernamentală Caleidoscop, cauza fiind în faza actelor premergătoare", se arată într-un comunicat de presă al PICCJ.

Parchetul instanţei supreme a precizat că audierile în acest dosar vor continua luni.

UPDATE - Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit la Parchetul instanţei supreme

Carmen Secăreanu a venit la Parchet însoţită de o persoană, cel mai probabil avocatul acesteia, şi nu a făcut declaraţii.

Aceasta fusese citată să se prezinte joi la Parchetul instanţei supreme, însă a cerut anchetatorilor să amâne audierea ei pentru vineri, întrucât vrea să îşi angajeze un avocat.

UPDATE - Lavinia Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, audiată la Parchetul instanţei supreme

Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel, a venit, vineri, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiată.

Avocatul cu care Lavinia Mirela Nica a venit la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declarat că aceasta are calitate de martor în dosar şi a venit să răspundă întrebărilor anchetatorilor.

Acesta a precizat că este prematur să se vorbească de acuzaţii, precizând că Lavinia Mirela Nica nu mai este membru al Asociaţiei Caleidoscop.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, având în vedere complexitatea cauzei şi intensa mediatizare a acesteia.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, acesta fiind găsit cu sute de muşcături de câini, pe un teren privat, aparţinând unei firme, din apropierea Parcului Tei, în Sectorul 2 al Capitalei.

Anchetatorii vor verifica şi dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

În acest dosar a fost audiat, miercuri, la Parchetul instanţei supreme, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Unul dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Asociaţia Caleidoscop pe 24 decembrie 2008.

UPDATE - Avocat: Carmen Secăreanu este incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ, dar nu acuzată

Avocata preşedintelui Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a declarat vineri, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că aceasta este incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, dar nu a fost pusă încă sub acuzare.

Potrivit avocatei, Carmen Secăreanu a aflat joi seară că este parte incriminată în acest dosar, iar vineri s-a prezentat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a lua la cunoştinţă conţinutul dosarului.

Avocata a spus că preşedinta Asociaţiei Caleidoscop nu este pusă sub acuzare până la acest moment, precizând că prezenţa ei la Parchet este unul dintre demersurile pregătirii apărării în acest caz.

Avocata a mai spus că acest dosar este în faza actelor premergătoare, arătând că pe măsură ce vor apărea detalii sau informaţii noi referitoare la clienta sa, le va face publice.

Carmen Secăreanu nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor nici la intrare şi nici la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici