Cazul femeii dispărute la Constanţa: Cadavrul acesteia, găsit de anchetatori într-o lizieră. Femeia a fost ucisă de fratele ei, pentru 80.000 de euro

Cadavrul soţiei unui politician turc dispărută la începutul lunii mai, la Constanţa, a fost găsit de anchetatori într-o lizieră, după ce unul dintre cei doi bărbaţi reţinuţi în acest caz, între care şi fratele victimei, a declarat la audieri unde s-ar afla trupul, au afirmat surse judiciare.

5719 afișări
Imaginea articolului Cazul femeii dispărute la Constanţa: Cadavrul acesteia, găsit de anchetatori într-o lizieră. Femeia a fost ucisă de fratele ei, pentru 80.000 de euro

Cazul femeii dispărute la Constanţa: Cadavrul acesteia, găsit de anchetatori într-o lizieră (IMagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, la audieri unul dintre reţinuţi a indicat locul unde se află cadavrul femeii dispărute.

Astfel, anchetatorii au mers la locul indicat, respectiv într-o lizieră din judeţul Constanţa, unde au găsit cadavrul.

Potrivit anchetatorilor constănţeni, cadavrul femeii a fost găsit într-o lizieră aflată între localităţile Năvodari şi Lumina. Trupul femeii este întreg, nefiind secţionat, iar cauza decesului urmează să fie stabilită de medicii legişti.

Surse din rândul anchetatorilor spun că femeia ar fi fost ucisă într-un apartament din Constanţa, după care a fost transportată în liziera respectivă.

Femeia a fost ucisă de fratele ei pentru 80.000 euro

Constănţeanca Lara Şaban a fost ucisă în data de 3 mai, de fratele ei şi un complice al acestuia pentru a îi lua 80.000 de euro, cei doi urmând să fie audiaţi marţi de un judecător, care va decide asupra propunerii Parchetului de arestare a lor pentru asasinat.

"Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Gilberto Ghiunal Şaban, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, precum şi a inculpatului George Davidescu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav", precizează Biroul d epresă al Ministerului Public într-un comunicat remis presei.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 3 mai 2012, în jurul orei 17.30, inculpaţii au ucis-o pe Lara Şaban (sora unuia dintre inculpaţi) cu scopul de o deposeda de o sumă mare de bani (aproximativ 80.000 euro), aflată în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei.

Procurorul de caz Andrei Bodean declara, luni, că fratele Larei Şaban, Ional Gilberto Şaban, şi un complice al acestuia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav.

Tânăra dispărută, Lara Şaban, este din Constanţa, dar locuieşte în Turcia, unde, conform declaraţiilor rudelor sale, s-ar fi căsătorit, numai religios, cu un om de afaceri şi politician turc, Huseyn Sipahi, candidat la Primăria oraşului Istanbul. Tânăra, care are o fetiţă de trei ani, a venit în ţară în luna aprilie, împreună cu fetiţa sa şi cu o prietenă, cu intenţia de a achiziţiona un apartament. Astfel, Lara Şaban avea la ea aproximativ 120.000 de dolari, dar la data dispariţiei nu avea banii asupra ei şi nici paşaportul. De asemenea, maşina pe care o conducea, un Porsche Panamera, a rămas în parcarea din faţa unui imobil de pe strada Mircea cel Bătrân, unde locuiesc mama şi fratele său.

În 3 mai, în jurul orei 16.00, tânăra a plecat de acasă cu intenţia de a se întâlni cu fratele său, în faţa unui hotel din cartierul Tomis Nord, dar nu a mai ajuns la întâlnire. Fratele ei a încercat să o sune, însă telefoanele ei erau închise. Vazând că nu se întoarce acasă, rudele au anunţat a doua zi dispariţia tinerei, care a fost dată în urmărire naţională şi internaţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici