Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Câte animale au mai fost salvate de pe nava răsturnată

Pe parcursul nopţii, s-a reuşit salvarea unui număr de 70 de animale de pe nava răsturnată în portul Midia, în condiţii dificile, din cauza vremii nefavorabile, a stării de agitaţie a animalelor, care a necesitat sedare, şi a culoarului îngust prin care puteau fi extrase oile, anunţă ANSVSA.

772 afișări
Imaginea articolului Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Câte animale au mai fost salvate de pe nava răsturnată

ANSVSA: Pe parcursul nopţii, au fost salvate 70 de animale de pe nava răsturnată în portul Midia

O navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de marinari. Toţi membri echipajului au fost salvaţi şi aduşi teferi la mal.

Preşedintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, alături de toate forţele implicate, la acţiune de salvare a oilor aflate în nava eşută în portul Midia.

Autoritatea a dispus detaşarea de medici veterinari oficiali din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele limitrofe şi a fost solicitată şi prezenţa unor medici de liberă practică, pentru a asigura asistenţa veterinară animalelor salvate.

Starea de sănătate a animalelor salvate a fost evaluată de medicii veterinari aflaţi la faţa locului şi, acolo unde a fost cazul, au primit tratament. Ulterior, oile au fost transportate într-un adăpost care asigură condiţii de bunăstare, inclusiv cele de microclimat şi sunt supravegheate în permanenţă de medici veterinari, care continuă evaluarea şi administarea tratamentelor necesare.

„Facem precizarea că, animalele salvate se află sub restricţie sanitară veterinară, nu vor părăsi adăpostul, nu vor fi transferate către centre de colectare a animalelor şi nici dirijate către abator pentru sacrificare”, spune comunicatul.

În momentul de faţă, se poartă discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor de protecţia a animalelor, în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru acestea.

“Principala preocupare a serviciilor veterinare şi toate eforturile noastre se îndreaptă acum către salvarea unui număr cât mai mare de animale, spre adăpostirea în condiţii de bunăstare şi tratarea celor salvate”, a afirmat preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu. De asemenea, preşedintele Autorităţii a anunţat că va demara imediat o anchetă internă, pentru a verifica modul în care a fost gestionată această situaţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ansvsa,
vapor,
oi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici