Cazul siamezelor din Mioveni: Una dintre fetiţele internate la "Grigore Alexandrescu" a murit, cealaltă e în stare foarte gravă

Una dintre siamezele internate din 26 decembrie 2011 la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală a încetat din viaţă marţi, iar cealaltă, care a fost operată de urgenţă ulterior, este în stare foarte gravă, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii sanitare.

601 afișări
Imaginea articolului Cazul siamezelor din Mioveni: Una dintre fetiţele internate la "Grigore Alexandrescu" a murit, cealaltă e în stare foarte gravă

Cazul siamezelor din Mioveni: Una dintre fetiţele internate la "Grigore Alexandrescu" a murit, cealaltă e în stare foarte gravă (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

"Imediat după deces, a doua siameză a fost operată, pentru separare, însă starea ei este foarte gravă, din cauza multiplelor malformaţii pe care le are", a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Raluca Alexandru.

Cele două fetiţe siameze, care cântăreau la naştere împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut, în 26 decembrie 2011, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" declara atunci că starea siamezelor este gravă, precizând că acestea sunt lipite în zona ficatului, dar că au inimi separate.

Raluca Alexandru spunea că medicii au luat legătura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit în Emiratele Arabe, care în anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina şi Gherghina, în vederea unei eventuale intervenţii chirurgicale.

Potrivit acesteia, nu se pune problema unei intervenţii de separare a fetiţelor mai devreme de 7-8 luni.

În ianuarie, conducerea Spitalului "Grigore Alexandrescu" preciza că starea siamezelor internate în unitatea de terapie intensivă nou-născuţi se menţine gravă, dar stabilă, din cauza prematurităţii şi a malformaţiilor asociate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici