Ce riscuri şi beneficii au elevii dacă merg la şcoală. Sorin Cîmpeanu: Fără educaţie o vom duce rău toţi

Fără educaţie o vom duce rău cu toţii, a spus, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit căruia beneficiile educaţiei sunt mai mari decât riscurile.

235 afișări
Imaginea articolului Ce riscuri şi beneficii au elevii dacă merg la şcoală. Sorin Cîmpeanu: Fără educaţie o vom duce rău toţi

Ce riscuri şi beneficii au elevii dacă merg la şcoală. Sorin Cîmpeanu: Fără educaţie o vom duce rău toţi

Întrebat dacă nu există un risc prea mare ca un copil să meargă la clasă cu un profesor nevaccinat, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, la Digi 24, că este evident că riscul e mai mare atunci când profesorul nu este vaccinat.

Dacă merită acest risc, ministrul Cîmpeanu a spus că „e un calcul pe care îl facem fiecare dintre noi”.

„Din punctul meu de vedere, atunci când evaluezi risc-beneficiu în favoarea sistemului de educaţie, nu rişti nimic, nu rişti să pierzi. Beneficiile educaţiei sunt mult mai mari. Fără educaţie trebuie să înţelegem că vom avea medici nepregătiţi, ingineri nepregătiţi, o ţară întreagă nepregătită şi o vom duce rău cu toţii fără educaţie”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că beneficiile educaţiei în şcoală sunt enorme, fără să îşi dorească să vorbească despre excluziunea socială sau despre faptul că această perioadă în care nu s-a putut merge la şcoală au fost generate angoase, anxietăţi, deficit de atenţie, dezechilibre psihice, dincolo de lacunele de cunoaştere, dezechilibre emoţionale, dezechilibre emoţionale.

„Au fost consecinţe foarte grave. De asta insist să se meargă la şcoală cu prezenţă fizică”, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici