Ce scoate şcoala românească? 5% elevi de vârf, 95% "absolvenţi de zonă gri"

Manuale cu zeci de formule în fiecare pagină, exerciţii greoaie din care majoritatea elevilor nu înţeleg nimic şi formarea de competenţe doar la nivel declarativ. Aşa arată şcoala românească după 20 de ani de experimente ale miniştrilor educaţiei şi combinarea unor sisteme al căror efect principal este supraîncărcarea programei şcolare potrivit unui raport al Societăţii Academice Române, citat de "Gândul".

24 afișări
Imaginea articolului Ce scoate şcoala românească? 5% elevi de vârf, 95% "absolvenţi de zonă gri"

Ce scoate şcoala românească? 5% elevi de vârf, 95% "absolvenţi de zonă gri" (Imagine din arhivă; Marius Vasilică/Mediafax Foto)

Conform documentului, elevii români sunt pur şi simplu bombardaţi cu informaţii pe care nu le pot corela, ceea ce face ca în România să se înregistreze o situaţie inversă faţă de cea întâlnită în vestul Europei. Anume, în timp ce în Anglia şi în ţările nordice, absolvenţii domină masiv piaţa specialiştilor în meseriile inginereşti de vârf şi în inventică, având pe de altă parte rezultate modeste la olimpiadele internaţionale, în România, o mică parte dintre elevi câştigă prin tradiţie competiţiile mondiale, însă majoritatea covârşitoare a şcolarilor nu rămân la finalul studiilor nici măcar cu competenţe de bază.

Citeşte mai multe despre rezultatele şcolii româneşti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici