Ce-şi doresc tinerii: Barometrul de Opinie intră în funcţiune

Ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, anunţă, luni, că în acest an va fi realizat Barometrul de Opinie al tinerilor: „La final, vom şti exact ce-şi doresc tinerii din România”.

606 afișări
Imaginea articolului Ce-şi doresc tinerii: Barometrul de Opinie intră în funcţiune

Ce-şi doresc tinerii: Barometrul de Opinie intră în funcţiune

„Facem mai bună lumea când îi facem pe tineri mai buni, spunea filozoful german Leibnitz. Şi mare dreptate avea, pentru că tinerii sunt viitorul ţării şi al lumii! La mulţi ani, tinerilor! Azi (luni, 2 mai - n.r.) este ziua voastră. Meritaţi toată aprecierea şi tot sprijinul pentru că sunteţi cei care pot aduce schimbarea, sunteţi motorul dezvoltării. Vă asigur de toată preţuirea mea! Din 2004 încoace, în fiecare zi de 2 mai sărbătorim Ziua Naţională a Tineretului, adică serbăm un sfert din populaţia României. Avem peste 5,5 milioane de tineri, între 14 şi 35 de ani, potrivit ultimelor date statistice. Ca ministrul al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse mi-am propus sprijinirea tuturor tinerilor din România”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

El aminteşte că a anunţat deja trei proiecte majore în pachetul „Sprijin pentru România”, respectiv FIV - ajutorul financiar pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru tinerii care nu pot avea copii din motive medicale, Family Start - ajutorul financiar, sub forma unui credit garantat de stat, pentru familiile la început de drum, precum şi Student Invest - ajutorul financiar, sub forma unui credit garantat de stat, pentru studenţii din România.

„Nu ne oprim aici, evident. Două proiecte majore ale ministerului sunt noua Lege a Tineretului şi Strategia Naţională pentru Tineret. Împreună cu secretarul de stat Kacsó-Doboly Izabella-Mária şi toţi colegii Direcţiei pentru tineret am făcut din cele două proiecte o prioritate. Le mulţumesc pentru implicarea totală! Anul 2022 este cu atât mai special. Comisia Europeană l-a declarat Anul European al Tineretului ca o mulţumire adusă tinerilor pentru solidaritatea de care au dat dovadă în ultimii doi ani de pandemie. Ştim cu toţii că nu a fost deloc uşor pentru că tinerii au fost obligaţi să renunţe la obiceiurile de zi cu zi. Avem, în acest an important, proiecte dedicate tinerilor din zone defavorizate, mai puţin dezvoltate, sau pentru cei de la sate şi comune. Organizăm o caravană în mediul rural - Tineretul în Mişcare - pentru a-i învăţa, de exemplu, ce înseamnă fondurile europene şi cum pot fi ele atrase. Preluăm, însă, idei de la toate organizaţiile de tineret care sunt alături de noi. 10 organizaţii de tineret din România sunt implicate direct şi fac parte din comitetul de coordonare a evenimentelor din Anul European al Tineretului. Tinerii trebuie, în primul rând, ascultaţi. Pentru asta, în acest an, realizăm Barometrul de Opinie al tinerilor. La final, vom şti exact ce-şi doresc tinerii din România”, conchide Firea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici