Cea mai căutată meserie în România, în luna mai. Creştere cu 45% a totalului aplicaţiilor faţă de aceeaşi lună din 2019

  • 15 mii de români au aplicat la joburi pe o singură platformă online în luna mai
  • ENEL a primit cele mai multe aplicaţii - 3.500 - dar retailul bate per total - peste 10 mii candidaţi au aplicat în domeniul comerţului, spune BestJobs
  • 1 milion de români sunt acum în situaţia şomajului
3393 afișări
Imaginea articolului Cea mai căutată meserie în România, în luna mai. Creştere cu 45% a totalului aplicaţiilor faţă de aceeaşi lună din 2019

Sursa foto: profimedia

Luna mai a adus o creştere cu 45% a aplicaţiilor la job-uri faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 50% faţă de cea precedentă - aprilie, arată BestJobs, una dintre cele mai mari platforme online din domeniul recrutării, din România.
 
Odată cu relaxarea restricţiilor impuse în perioada stării de urgenţă, românii au început să-şi caute din nou joburi. Domeniul retailul a fost cel mai căutat, iar postul de lucrător comercial a primit cele mai multe CV-uri.
 
BestJobs notează că interesul pentru joburile care presupun munca de acasă a scăzut cu 35% în mai, faţă de aprilie.
 
Pe de altă parte, volumul căutărilor a fost de 120.000 în domenii precum financiarul, ingineria, transporturile, vânzările şi farmacia.

Aplicaţii job-uri în luna mai

ENEL - 3.556 candidaţi
Metro Cash & Carry - 3.242
Dona Logistică - 2.802
Takko Fashion - 2.447
Deichman - 2.254
Genpact - 1.984
 
SURSA: BestJobs

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici