Ceasuri inteligente false, de aproape 1,3 milioane de lei, confiscate în Portul Constanţa

Autorităţile de frontieră şi vamale au făcut o descoperire importantă în Portul Constanţa. Au găsit sute de ceasuri inteligente false, de aproape 1,3 milioane de lei, înr-un container venit din China.

161 afișări
Imaginea articolului Ceasuri inteligente false, de aproape 1,3 milioane de lei, confiscate în Portul Constanţa

Ceasuri inteligente false, de aproape 1,3 milioane de lei, confiscate în Portul Constanţa

Pe 11 mai, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din judeţul Ilfov, 350 ceasuri tip smartwatch care aveau designul unei mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală, având o valoare de aproximativ 1.280.000 lei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Bunurile au fost confiscate.

De asemenea, pe 12 mai, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au făcut, pe sensul de intrare în ţară, controlul asupra unor pasageri dintr-un autocar ce făcea curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele deţinute de doi cetăţeni români, 85 de articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Cele două persoane care le deţineau au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deţine documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 8.500 lei, au fost şi acestea confiscate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici