Cei doi români ucişi în atacul terorist de la In Amenas vor fi înmormântaţi joi

Cei doi români ucişi în atacul terorist de la In Amenas vor fi înmormântaţi joi, unul în Ploieşti, iar celălalt în localitatea natală, Bărcăneşti, din judeţul Prahova, trupurile neînsufleţite ale celor doi fiind depuse, după necropsie, la biserici din cele două localităţi.

299 afișări
Imaginea articolului Cei doi români ucişi în atacul terorist de la In Amenas vor fi înmormântaţi joi

Cei doi români ucişi în atacul terorist de la In Amenas vor fi înmormântaţi joi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupul neînsufleţit al lui Mihail Bucur este depus, de marţi, la Biserica "Sfântul Pantelimon” din Ploieşti.

Mihail Marius Bucur, inginerul ploieştean ucis în urma atacului terorist de la o rafinărie din Algeria, va fi înmormântat în cimitirul "Viişoara" din Ploieşti, slujba de înmormântare fiind programată pentru ora 11.00 la biserică, după care cortegiul funerar va străbate aproape întreg oraşul, în condiţiile în care biserica este situată în zona de sud a oraşului, iar cimitirul este în cartierul din nordul Ploieştiului.

Celălalt român ucis în Algeria, Tiberiu Ionuţ Costache, va fi înmormântat la Bărcăneşti, sicriul cu trupul neînsufleţit fiind depus, miercuri dimineaţă, la biserica din satul Tătărani, comuna Bărcăneşti, unde bărbatul s-a născut, a crescut şi unde trăiesc părinţii săi.

Slujba de înmormântare va începe la ora 12.00 şi va avea loc la o biserică pentru care Tiberiu Ionuţ Costache făcuse numeroase donaţii, spun localnicii.

Aeronava C-27 J Spartan a MApN cu trupurile neînsufleţite ale celor doi români decedaţi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, a ajuns marţi dimineaţă în ţară, la Aeroportului Militar Otopeni, la baza aeriană 90 având loc şi o scurtă slujbă religioasă. Cortegiul funerar cu trupurile celor doi români - Tiberiu Ionuţ Costache şi Mihail Marius Bucur - a fost escortat de la Aeroportul Militar Otopeni până la Ploieşti de către echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Cei doi bărbaţi au fost duşi la morga din Ploieşti, unde au fost făcute autopsiile.

Surse apropiate anchetei declarau că primele date ale autopsiei arată că bărbaţii aveau multiple traumatisme care ar fi putut fi provocate de suflul unor explozii puternice. Sursele citate spuneau că feţele acestora nu erau distruse şi că ambii au putut fi identificaţi de către familii.

De asemenea, o femeia care s-a recomandat drept naşa lui Mihail Bucur afirma că pe trupul acestuia nu au fost descoperite, la necropsie, urme de gloanţe.

"Cauzele sunt multiple: traumatisme de organe de membre cauzate probabil de suflul unei explozii. Nu sunt gloanţe, asta este clar. Am făcut demersurile necesare şi voi urmări să fie chiar urmate toate etapele pentru a se clarifica atât condiţiile în care s-au produs cele două tragedii, cât şi cauzele care au dus la ceea ce nu ne explicăm cu toţii", a afirmat femeia. Tiberiu Costache, în vârstă de 36 de ani din Bărcăneşti şi Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploieşti, au murit în urma atacului terorist de la rafinăria din In Amenas, din Algeria.

Tiberiu Costache, în vârstă de 36 de ani din Bărcăneşti şi Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploieşti, au murit în urma atacului terorist de la rafinăria din In Amenas, din Algeria. Tiberiu Costache era tatăl unui băieţel de aproximativ şase ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Mihail Bucur avea doi copii - un băiat de 14 ani şi o fetiţă de trei ani. Ambii lucrau ca ingineri pe platforma petrolieră şi amândoi petrecuseră în România sărbătorile de iarnă şi revelionul şi se întorseseră în Algeria cu câteva zile înaintea atacului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici