Cei mai mulţi hoţi la bancomatele din Germania sunt români şi bulgari

Poliţiştii germani susţin că cei mai mulţi hoţi la bancomatele din ţara lor sunt români şi bulgari, grupările infracţionale dezvoltând în ultima vreme noi metode ingenioase de a rămâne cu banii cetăţenilor, relatează Deutsche Welle.

416 afișări
Imaginea articolului Cei mai mulţi hoţi la bancomatele din Germania sunt români şi bulgari

Cei mai mulţi hoţi la bancomatele din Germania sunt români şi bulgari (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Cea mai nouă metodă pentru a fura bani din bancomate a fost identificată la patru români arestaţi sâmbătă la Berlin.

Aceştia au pus bandă adezivă în interiorul zonei din care se extrag banii, astfel că bancnotele să rămână blocate în aparat. În acest fel, clientul pleca după finalizarea tranzacţiei cu gândul că în bancomat nu mai există bani sau că este defect. În realitate, după ce oamenii plecau, românii veneau şi colectau banii.

Românii, cu vârste cuprinse între 26 şi 39 de ani, au fost prinşi în timp ce părăseau sediile a două bănci din Berlin. Trei dintre ei veniseră cu un autoturism în care autorităţile au descoperit bandă de lipit şi alte ustensile pentru manipularea bancomatelor. Al patrulea hoţ a fost prins şi el în flagrant delict, la alt ATM.

Procedeul folosit de cei patru a devenit cunoscut sub numele de cash-trapping, poliţiştii din Berlin avertizând că aceasta nu este singura metodă nouă pentru a fura din bancomate şi că hoţii provin mai ales din România şi Bulgaria.

În urmă cu câteva zile, alţi doi români au fost arestaţi în Rostock pentru fraudă bancară prin skimming.

Prejudiciul creat anual în Germania prin furt de la bancomate şi de pe carduri se ridică la 40 de milioane de euro pe an, iar la nivel european suma este de 500 de milioane.

Poliţiştii germani, în colaborare cu cei români, au reuşit, la începutul anului 2010, arestarea a 18 persoane în Bucureşti, Constanţa şi Bacău, pentru jafuri la bancomate de pe teritoriul Germaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici