Cel mai mare centru de vaccinare din Constanţa devine funcţional de luni

  • Cel mai mare centru de vaccinare din judeţul Constanţa, cel amenajat la Pavilionul Expoziţional de pe Bulevardul Mamaia, devine de luni funcţional.
  • Acesta va prelua fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT) Constanţa.
5041 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare centru de vaccinare din Constanţa devine funcţional de luni

Cel mai mare centru de vaccinare din Constanţa devine funcţional de luni

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, persoanele care au deja programări la unitatea modulară de pe Stadionul „Portul” nu îşi vor pierde programările şi vor fi notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare.

Conform autorităţilor, mutarea fluxurilor s-a făcut în urma unei analize care a stabilit că Pavilionul Expoziţional permite o utilizare eficientă a resursei umane şi, în acelaşi timp, va permite gestionarea mai bună a numărului mare de persoane care vor să se imunizeze, ţinând cont de preconizata creştere a capacităţii de vaccinare.

Astfel, în noul centru vor fi asigurate, în primă fază, 8 fluxuri de vaccinare, însemnând o capacitate de imunizare de 576 de persoane pe zi. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, vor fi operaţionalizate alte 6 noi fluxuri. De altfel, Pavilionul Expoziţional poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri.

Centrul a fost amenajat de Primăria Constanţa, în grija căreia va intra şi asigurarea resursei umane necesare, dar şi gestionarea logistică pentru o funcţionare fluidă a procesului de vaccinare, a mai transmis Prefectura.

Până acum, în judeţul Constanţa au fost administrate un număr total de 32.340 de doze de vaccin, 31.960 cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech şi 380 cu vaccinul dezvoltat de Moderna. De altfel, numărul total al persoanelor vaccinate în judeţ este de 26.709.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici