Video Cel mai mare focar de COVID-19 din Dâmboviţa: 54 de oameni au fost infectaţi până acum

  • Oraşul dâmboviţean Răcari rămâne cel mai mare focar de coronavirus din judeţ
  • Până marţi au fost infectate cu noul virus un număr de 54 de persoane
  • „Toţi sunt internaţi în unităţi spitaliceşti de profil, respectiv Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte şi spitalul din Pucioasa”, a spus, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului
7400 afișări

Încă trei angajaţi ai căminului de bătrâni de la Răcari au fost depistaţi cu noul COVID-19. În total, în Răcari, sunt 54 de persoane infectate.

Mai exact, este vorba despre 32 de beneficiari ai Centrului, 19 angajaţi şi trei persoane din afara instituţiei.

„Toţi sunt internaţi în unităţi spitaliceşti de profil, respectiv Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte şi spitalul din Pucioasa”, a spus, pentru MEDIAFAX, Marius Caraveţeanu, primarul oraşului Răcari.

Până în prezent, o singură asistentă medicală din Centrul pentru Persoane Vârstnice s-a simţit rău.

„Starea este spre bine, aş putea spune intuind din dialogul cu ea că există mai mult o apăsare din punct de vedere psihic pentru că este purtătoare a virusului”, a mai spus primarul.

În Centrul din Răcari mai sunt acum doar 19 beneficiari şi 12 cadre de îngrijire.

În România sunt numeroase azile de bătrâni unde există persoane infectate cu COVID-19. La un Centru de Bătrâni din Galaţi situaţia este gravă. Sunt peste 100 de oameni infectaţi şi 10 au murit.

Şi preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a subliniat recent că în Franţa 40% din decedaţi erau persoane din azilele de bătrâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici